Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > Tyskland > En lokalkjent guide til Hamburg

Tyskland

En lokalkjent guide til Hamburg

En lokalkjent guide til Hamburg
mai 27
08:47 2015

Skal du besøke Hamburg for første gang? Bli med på en guidet tur rundt i byen for å få med deg de største attraksjonene og de beste hemmeligheten, helt gratis!

Hamburg Free Walking Tours tilbyr, som navnet tilsier, gratis guidede turer rundt omkring i Hamburg og er rangert som den beste sightseeing-turen i byen på Tripadvisor. Turene ledes av lokalkjente guider som brenner for å vise deg det beste byen deres har å skilte med. Her kombineres historie og lokalkunnskap for å gi deg en best mulig opplevelse og en god forutsetning for å etterpå ta fatt på oppdagelsesferden på egen hånd. Vi har intervjuet Brent, en av de lokale guidene, som forteller mer om gratisturene og gir deg sine aller beste Hamburg-tips.

 

Hvilket område i Hamburg liker du best?

Park

-Med så mange å velge mellom er det vanskelig å velge ett, men det må nok bli Planten un Blomen som er en stor park nær gamlebyen. Her finner du blant annet Europas største Japanske hage med vakre blomster og Koi-fisk. I parken kan du delta på ulike gratis-arrangementer og min favoritt er et sushikurs, hvor vi fikk lage og smake på vår egen sushi. Det holdes også en rekke konserter her, vannorgelet, bestående av lys og vannfontener sørger for spektakulære show og barna kan kose seg på lekeplassen. Selv er jeg egentlig ingen parkperson, men dette stedet er virkelig et unntak.

 

Vil du dele noen skjulte skatter?

-Hamburg skjuler mange skatter, blant annet Övelgönne/Neumühlen som er et undervurdert område de fleste turister aldri har hørt om. Ta ferge 62 fra Landungsbrücken til denne historiske havnen hvor du kan se vakre skip og sjarmerende kapteinboliger mens du vandrer langs Elben-elva, nyte late soldager på stranda og spise på en av de hyggelige restaurantene.

 

HAMBURG: GERMANY - JULY 17, 2014: famous Lightship LV 13 serves nowadays as Restaurant in Hamburg, Germany. The ship was build in 1952 in Dartmouth, England.

– Jeg vil også anbefale en tur innom den gamle husbåten Feuerschiff, som ligger nede ved havna. De fleste kjører rett forbi uten å merke seg at båten huser både restaurant og bar. Her brygger de faktisk sitt eget øl, som oser kvalitet lang vei. Jeg vil også anbefale baren Barley and Malt, lokalisert i Deichstraße. Her serveres fantastisk øl til en rimeligere penge enn hos konkurrentene. Atmosfæren er behagelig og de ansatte svært hyggelige. Dette er gjerne stedet hvor jeg slapper av etter en lang dag med guidede turer.

-Et annet sted som er ganske unikt er Oberhafen-Kantine i enden av Speicherstadt, en liten kafé hvor havnearbeiderne gjerne drikker kaffe og spiser sandwich. Spisestedet har en hyggelig atmosfære og et svært sjarmerende preg, da den i dag er ganske skjev grunnet manglende støtte under huset da det ble bygget. Oberhafen-Kantine skulle egentlig legges ned, men lokalbefolkningen kjempet for å beholde den. Kafeen ble bevart og er i dag en soleklar favoritt blant innbyggerne i nærområdet.

 

Hvilket er ditt favorittsted for å spise lunsj?

Favorittstedet mitt ligger i Deichstraße, en av byens eldste gater med bygninger fra 1700-tallet. Her finner du mange gode lunsjtilbud til en god pris. Blant restaurantene i gaten vil jeg spesielt anbefale Alt Hamburger Bürgerhaus, som serverer tradisjonell tysk mat, gjerne fisk, med en moderne vri. Sist jeg var der spiste jeg fiskeretten Strawberry foam, og jeg får ennå vann i munnen av å tenke på det.

 

Hvilken av de guidede turene er din favoritt?

Det må bli turen rundt det historiske bysentrum, grunnet den rike historien byen bærer. Bare for noen måneder siden oppdaget arkeologer ny informasjon om Hammaburg, byens første fort, som endret historien totalt. De gjør fortsatt utgravinger rundt fortet for å finne ut mer, noe som er svært spennende. Turen går hver dag klokken 11.00.

 

Hvorfor tror du turene deres er så populære?

Jeg tror våre flinke og entusiastiske guider er mye av grunnen. Når turen er over velger turistene selv hva de synes om guidens innsats og tipser deretter. Dette er et konsept mange liker godt, da det gjør at guidene alltid yter best mulig service. Guidene er lokalkjente og svært kunnskapsrike, enten de er født i byen eller har flyttet hit og bodd her i flere år. Hver guide kjører sitt eget opplegg og ingen av oss memorerer tekst fra et manus, noe som gir turen et personlig og interessant preg. Alt dette tror jeg skiller oss positivt ut fra de andre turene.

 

Kan du forteller litt om den nye Craft Beer Tour?

Det er bare noen uker siden oppstarten av denne turen og den er virkelig helt fantastisk. Vi har brukt over et år på å stelle i stand denne ruten, og vi finpusser den fortsatt. Turen utforsker Hamburgs historiske rolle som Hansaforbundets bryggeri fra middelalderen og fram til i dag. Vi besøker også flere, spennende mikrobryggerier rundt omkring på byen. Det finnes utrolig mange øltyper, gamle som nye, og vi presenterer et herlig utvalg av smak, aroma og farger for gjestene våre. Det er viktig å påpeke at dette ikke er noen pub-til-pub-runde med høyt promillenivå, men en slags vinsmaking, bare med øl.

Dersom man er en gruppe på minimum ti personer kan man bestille en spesialtur hvor det også er mulig å komme med ønsker om hva man vil se og lære om. En guidet tur er den perfekte måten å starte storbyferien på, og etterpå kan du jo utforske byen alene, basert på Brents innsidetips. Med Bravofly finner du raskt og enkelt billige billetter til Hamburg og en rekke andre reisemål i Europa og resten av verden.

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier