Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > UK > Lommekjent i Cardiff

UK

Lommekjent i Cardiff

Lommekjent i Cardiff
mai 05
10:35 2015

Å utforske et nytt sted er alltid spennende, samtidig som det kan være tidkrevende å finne ut hvilke steder som er verdt å besøke og hvilke du kan styre unna. Da er det fint å høre fra en lokalkjent som kan vise vei til de triveligste områdene og de beste spisestedene. Mari Tinmannsvik fra Trondheim studerte tre å i Cardiff og deler nå sine beste tips med deg.

 

Tinnemansvik

 

 

 

 

Mari Tinmannsvik

Alder: 26 år

Yrke: Utdanningsrådgiver

 

Hvilket område i Cardiff liker du best?

Bute Park

-Mitt favorittområde må være Bute Park og alle de andre småparkene rundt om i byen. Det er som å komme inn i en annen verden, bort fra byens travle liv og trafikk, så her har jeg tilbragt mye tid. Parken anbefales på det sterkeste dersom du ønsker å spasere rundt og bare nye stillheten, og er i tillegg et flott område for aktiviteter som ballspill, jogging og liknende. Jeg liker meg også godt i Cardiff Bay, hvor du kan nyte gode mat og nydelig utsikt.

Hvor shopper du?

ST DAVID'S SHOPPING, CARDIFF,  (DATE)

-Shoppingen i Cardiff er veldig bra. Inne på kjøpesenteret John Lewis og St. David’s Shopping Centre finner du kjente merkeklær, sko og vesker, i tillegg til Urban Outfitters, Zara, Top Shop, Oasis og Hennes & Mauritz. Selv om flere av disse butikkene finnes i Norge også, tar de gjerne inn andre varer i Cardiff enn hjemme. Alt du måtte trenge vil du finne på sentrene og butikkene midt i sentrum.

Hvilket spisested er din favoritt?

-Det er mange gode spisesteder i Cardiff og det er vanskelig å velge en favoritt. Likevel ønsker jeg å trekke fram Henry’s Café Bar, hvor du får servert nydelig mat og drikke i en flott atmosfære. Restauranten ligger midt i sentrum, så dette er et naturlig stoppested under en skikkelig shoppingrunde. Stedet passer like bra for enkle lunsjer som til fine middagsselskaper på kveldstid.

Hvilke utesteder vil du anbefale?

Welsh Club, eller Clwb Ifor Bach som den heter på walisisk, er et godt valg om du er ute etter en skikkelig fest. Her er der alltid god stemning og flere etasjer med dansegulv som spiller ulike musikksjangre. Mye moro venter også på The Bunker, som ofte arrangerer ulike temakvelder i tillegg til å vise aktuelle fotballkamper og annen sport. Er du ute etter å sitte ned og drikke godt øl er Gassy Jack’s, Weatherspoon-pubene og Zero Degrees gode valg. Sistnevnte er Cardiffs eget mikrobryggeri, så her er mulighetene gode for å smake noe helt nytt og spennende. Er du mer glad i fargerike cocktails bør du ta turen til Buffalo Bar eller Missoula.

Hvorfor burde man reise hit?

-Cardiff er en svært vennlig by, med et fantastisk folk. Her føler man til tider at man befinner seg i en travel storby, samtidig som atmosfæren er veldig behagelig og jordnær. Jeg vil absolutt anbefale byen for de som ønsker en smakebit av hva Wales har å tilby. På mange måter er Cardiff en litt annerledes britisk by, med sitt særegne språk og kultur, og samtidig møter man den typiske britiske høfligheten også her. Et svært interessant tidspunkt å besøke byen på er under Six Nations, som er en internasjonal rugbyturnering. Da kan du oppleve hvordan byen går fra stille og rolig, til helt gal og tilbake til normalen igjen, på kun ett døgn.

Legger du turen til Cardiff venter en spennende og litt annerledes ferie i Storbritannia, som passer både om du er ute etter å slappe av i trivelig omgivelser, shoppe og feste. Med Bravofly kan du enkelt finne fram til et stor utvalg flyvninger mellom Norge og Cardiff, i tillegg til en rekke andre spennende reisemål.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier