Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > Belgia > Opplev Brüssel på 4 dager

Belgia

Opplev Brüssel på 4 dager

Opplev Brüssel på 4 dager
mai 29
11:30 2015

Planlegger du en tur til Brüssel? Vi gir deg en firedagers guide slik at du får se alle de mest populære attraksjonene, og kan nyte denne sjarmerende storbyen til det fulle.

Dag 1

BRUSSELS, BELGIUM - FEBRUARY 21, 2015: National Basilica of Sacred Heart In Koekelberg, Brussels, Belgium

Koekelberg Basilika

Du ankommer Brüssel, helst på en billig flyvning med tidlig landing. Reis gjerne med kun håndbagasje, så sparer du tid på flyplassen ved ankomst og du slipper å dra med deg en stor koffert rundt i byen.

Fra flyplassen tar du enten taxi til hotellet eller en buss inn til byen. Sistnevnte vil være et langt billigere alternativ. Sjekk inn på hotellet, hent kameraet og snu nesen mot den store byen som ligger klar for å bli utforsket. Dette er hva du bør se den første dagen:

 • Jeanneke Pis: Det kvinnelige motstykket til den mer kjente statuen Manneken Pis. Kunstverket ble satt opp i 1987 og forestiller en jente som tisser.
 • Koekelberg Basilika – Det hellige hjertets Basilika: Den storartede bygningen er verdens femte største kirke, dekorert i nydelig Art Deko-stil. Spiret ruver 89 meter over Brüssel og stod ferdigstilt i 1971, etter nesten 70 år med konstruksjonsarbeid.
 • Atomium: Monumentet er bygget for informasjons- og kunnskapsformidling, og er ikke vanskelig å få øye på. Den 103 meter høye figuren symboliserer en atomkjerne som er forstørret 165 milliarder ganger. Klatrer du opp til toppen får du en uslåelig utsikt over byen.
 • The Grand Place: Har av mange blitt kåret til verdens vakreste plass og ble i 1998 med på verdensarvlisten til UNESCO. Vi anbefaler å ta turen på kvelden slik at du får med deg det fascinerende lysshowet. Plassen er fra tidlig på 1400-tallet og er omringet av en rekke vakre bygninger.

Etter å ha besøkt disse fantastiske stedene vil du garantert føle magien som denne Europeiske storbyen har å vise til. Ta en pust i bakken med en nydelig belgisk vaffel eller to og la inntrykkene synke inn.

Dag 2

The Gravensteen, medieval castle built in 1180 by count Philip of Alsace, Ghent, Belgium

Gravensteen slott, Gent, Belgium

I dag anbefaler vi deg å ta en tur til Brugge og Gent, to steder du ikke vil gå glipp av og som har nok å by på til å fylle hele dagen. Bli med på en guidet tur slik at du får med deg alle detaljene som småbyene har å by på. Du finner både Brugge og Gent omtrent en time utenfor Brüssel sentrum.

I Brugge kan du nyte:

 • Markt, eller markedsplassen: Midtpunktet i byen, fylt med sjarm og omringet av vakre bygninger.
 • Plaza Mayor: Et 83 meter høyt tårn som gir en fantastisk utsikt og mulighet for utrolige bilder – så ikke glem kameraet!
 • Vår Frues Kirke: Den høyeste kirken i Belgia, med et tårn på 122 meter.
 • Stadshuis: Rådhuset i Brugge er en vakker og svært fascinerende bygning som vitner om spektakulært håndverk.

Du kan også nyte en Segway-tur, båttur på kanalen, eller til og med ta en tur med varmlufsballong!

Etter lunsj går turen til nærliggende Gent, Belgias tredje største by. Mange mener dette er en av de mest fotogene byene i Europa, med mye flott å se:

 • Gravensteen-slottet: Denne storslåtte bygningen ble over tid reist av flere grever fra og med 1180. Gjennom årene hadde den ulike bruksområder, men falt til slutt i ruin. Slottet fikk sitt nåværende utseende på slutten av 1800-tallet da det ble fullstendig rekonstruert.
 • Gamlebyen: Gå langs vannet og se på de fantastiske bygningene. Slapp av på en kafé og la inntrykkene synke inn – du vil sjelden befinne deg i en så praktfull by.
 • Nicholas-kirken: Denne majestetiske kirken ligger ved siden av Korenmarkt, eller kornmarkedet. Det er et spektakulært byggverk, bygget i lokal Scheldt Gotisk stil.

Etter å ha utforsket disse to byene kan du nyte en deilig middag, enten utenfor Brüssel eller i bysentrum, nær hotellet ditt.

Dag 3

BRUSSELS, BELGIUM - MAY 16 : Atomium facade on May 16, 2014 in Brussels. Atomium is a 102 meter tall building, originally constructed for Expo '58.

Vi starter dagen ved foten av Automium, hvor du finner Mini-Europa. Denne populære attraksjonen viser reproduksjoner av monumenter i EU i en skala på 1:25. Utstillingen består av 350 modeller fra 80 ulike europeiske byer.

Nyt belgiske blåskjell på en nærliggende restaurant, og gjør deg klar for kvelden. Besøk Notre Dame på kveldstid, nyt synet av denne kjente bygningen og spis dessert på et pledd i den store parken som omringer katedralen

Dag 4

Brussels - Notre Dame

Vår Frues Kirke

Den siste dagen i Brussel er det tid for å ta det med ro og utforsker nærområdet. Det finnes mange lokale skatter hvor du kan sikre deg ditt nye favorittplagg eller smake fantastisk mat. Dersom flyvningen hjemover er litt sent på dagen kan du besøke den nærliggende byen Antwerpen.

Med denne reiseplanen er du sikret en fantastisk langhelg i Brüssel, med både de store attraksjonene og mindre kjente, godt gjemte skatter.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier