Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > Italia > På hipsterferie i San Lorenzo, Roma

Italia

På hipsterferie i San Lorenzo, Roma

På hipsterferie i San Lorenzo, Roma
mai 18
07:36 2015

Bli med til San Lorenzo, også kalt “hipster-Roma” – en bydel som aldri sover, med en spontan fest på hvert gatehjørne.

Bydelen San Lorenzo har de siste årene posisjonert seg som en av de hippeste i Roma. Nabolaget er i stor grad befolket av studenter, noe som er mye av grunnen til at du finner et yrende liv her døgnet rundt. Gatene preges av en bohem atmosfære hvor du møtes med personlig service som gjør det enkelt å komme i kontakt med mennesker. Vi gir deg en smakebit på hva San Lorenzo har å by på, og det skader vel ikke at det meste passer inn i et stramt reisebudsjett. Nederst finner du et kart som viser vei til alle de anbefalte stedene.

Kunst

Palazzo della Sapienza with Church of Saint Yves at La Sapienza in Rome, Italy. Built in 1642-1660 by the famous architect Francesco Borromini.

Palazzo della Sapienza with Church of Saint Yves at La Sapienza in Rome, Italy. Built in 1642-1660 by the famous architect Francesco Borromini.

I denne bydelen finner du det kjente Sapienza-universitetet, et stort universitet som er blant Italias eldste. Flere statsoverhoder og sentrale personligheter i landets historie har studert her. Kunst står sentralt for mange av studentene ved skolen, noe som tydelig preger San Lorenzos gater. Dog, det er betydelig større sjanse for å snuble over et improvisert veggmaleri, såkalt ”street art”, enn kunst fra en kjent, italienske kunstner. Ta også turen innom en av de mange kunstgalleriene og studioene som ligger på rekke og rad i bydelen. Arkitektgalleriet Come Se og det kunstneriske rommet ESC atelier er vel verdt et besøk. Og hvem vet, kanskje får du sett tidlige verker fra det som blir morgendagens store kunstnere?

Attraksjoner

Det skotter ikke på severdigheter i San Lorenzo, så sørg for å sko deg godt, da du vil vandre gatelangs i timevis mens du utforsker denne interessante bydelen. Basilica di San Lorenzo fuori le mura, en av Romas største kirker, er et naturlig stopp på veien og bakgrunnen for bydelens navn. For å komme inn i nabolaget må du gå gjennom vakre Porta San Lorenzo, byens port, bygget av Keiser Augustus. Ikke langt unna ligger også Romas største kirkegård som, til tross for at det høres ut som en merkelig ting å sette på attraksjonslista, er et vakkert skue. Stemningen blant er helt spesiell blant de tradisjonelle gravstedene, som står i sterk kontrast til den moderne stilen som råder i resten av bydelen.

Natteliv

Micca Club

Roma er kjent for sitt pulserende natteliv, med en rekke utesteder, nattklubber og barer – mange av de beste finner du nettopp i San Lorenzo. Det har blitt sagt at nabolaget mangler stengetid, for selv etter at folk forlater utestedene blir mange av dem igjen på en av de mange kafeene for en matbit. Bydelen bugner også av såkalte ”Sentro sociali”, som er superpopulære undergrunnsbarer. Er du gira på å danse natten av sted bør du ta turen til Micca Club, hvor du også kan få med deg elegante cabaret- og burlesque-show. Er du ute etter fengende rytmer og livemusikk er Corcolo degli Artisti stedet å tilbringe kvelden.

Ta turen til San Lorenzo for å oppleve en annerledes og spennende del av Roma. Med Bravofly finner du enkelt gode billetter til den italienske hovedstaden, og ditt sommereventyr er ikke langt unna.

 

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier