Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > Frankrike > Topp 5 glampacking-destinasjoner i Frankrike

Frankrike

Topp 5 glampacking-destinasjoner i Frankrike

Topp 5 glampacking-destinasjoner i Frankrike
mai 26
05:14 2015

Redhead girl sitting near tree with vintage camera.

Har du prøvd glampacking? Den glamorøse backpackervarianten blir stadig mer populær, og Frankrike er det perfekte stedet å starte.

Glampacking er en stilig reiseform som byr på like mye forflytning som backpacking, men på et noe høyere budsjett. Reiseuniformen er ikke komfortable bukser og funksjonelle tursko, men lange kjoler og glamorøse hatter. Tilgangen på toalettartikler er like god som ved et vanlig hotell og det er alltid varmtvann i dusjen.

Med andre ord er dette den ultimate reiseformen for deg som er ønsker å oppleve mange nye steder, uten å måtte fire på komforten. Frankrike er som skapt på glampacking, med sin avslappede og elegante atmosfære. Nedenfor finner du fem franske glampingdestinasjoner, med utgangspunkt i Paris, som du garantert vil elske.

 

Dior-museet i Paris

The Christian Dior museum,  ,1 Rue d'Estouteville, 50400 Granville, France

Besøk Mr. Dior sitt barndomshjem, Musee et Jardin Christian Dior, som nå fungerer som et museum for merkets beste kreasjoner gjennom tidene. Utforsk den flotte eiendommen, omringet av frodige hager og fargerike blomsterbusker, og ta turen innom salongen for en kopp formiddagste. Inngang til museet koster 7€ og gir deg tilgang på fantastiske klesplagg og interessante fakta om den ikoniske designeren. Alt av tekst i huset står på fransk, så dersom dette ikke står på språkrepertoaret ditt kan det være lurt å stikke innom gavebutikken og kjøpe en engelsk museumsguide. I sommer kan du også bli med på en guidet tur av sesongutstillingen, helt gratis.

Fra Paris er dette en fin dagstur, da langdistansetoget herfra til Granville i Normandie tar om lag tre timer. Museet ligger kun en kort spasertur fra togstasjonen.

Besøk Champagne

Vineyard near Epernay in the Champagne-Ardenne region in France

Når du først er i Frankrike, hva er vel bedre enn å besøke Champagne, stedet hvor den luksuriøse, boblende drikken med samme navn har sin opprinnelse? De fleste merkene har egne vinkjellere du kan besøke, med guidede turer og champagnesmaking. Et av de mest kjente er kanskje Moët & Chandon, som transformerer utvalgte druer til gyllent boblevann. Dette er distriktets klart største vinkjeller og den kan skilte med en underjordisk vinlabyrint på hele 28 kilometer, fra 10-30 meter under bakken. Prisen på en times omvisning med champagnesmaking varierer fra 21-35€ per person, avhengig av hva man vil se og smake på.

Fly til Paris og ta en bil, buss, eller tog i 2 timer for å komme til Champagne.

Mont-Saint-Michel

Mont-Saint-Michel

Som tatt ut fra ett Disney-eventyr rager Saint-Michel-klosteret over den lille øyen, som ved lavvann sitter sammen med Normandie. Det fantastiske bygget står oppført på UNESCOs verdenarvsliste, og er bebodd av i underkant av 50 mennesker. I pre-historisk tid var den lille øya på land, men ettersom havet har steget og erosjon har formet landskapet over tusener av år, har store granittblokker steget opp av havet og dannet små øyer. Utforsk de smale gatene oppover mot slottet og nyt synet av fantastisk arkitektur.

 

Cheesy Paris

Det er liten tvil om at mat og drikke står sentralt ved et besøk i Frankrike, og det er neste obligatorisk å nyte spennende oster og smakfull vin. Bli med på vin- og ostesmaking gjennom Meeting the French og du vil i løpet av to timer lære hvilke oster som passer til hvilke viner. Det hele koster 125€ per person og inkluderer en personlig ønolog, som er en profesjonell vinmaker, samt fire viner og 3 oster.

Meeting the French holder til i Paris.

 

Villandrys hager

Villandrys hager

Besøk Frankrikes kanskje vakreste hager og ta turen inn i den majestetiske herregården hvor du kan drømme deg bort blant vakre møbler og delikate detaljer. Til tross for bygningens upåklagelige eleganse er hagen på mange måter hovedattraksjonen. Helt siden åpningen for offentligheten i 1920 har du kunnet nyte synet av fargerike blomster, dekorative labyrinthekker og velduftende urter. Ønsker du kun å besøke uteområdet koster det 6,5€, mens en kombinasjon av herregård og hage koster 10€.

Fra Paris kjører du i underkant av tre timer for å komme til Villandry, mens en kombinasjon av tog å taxi tar deg fram på halvannen time.

Dersom å oppleve nye steder og attraksjoner, kombinert med god komfort og litt luksus er Glampacking virkelig å anbefale. Frankrike har svært mye å by på og er et godt valg for den som vurderer glampacking for første gang. Bravofly hjelper deg å finne de beste billettene, både til Paris og resten av landet.

 

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier