Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > Afrika > De mest romantiske øyene

Afrika

De mest romantiske øyene

De mest romantiske øyene
juni 08
10:40 2015

Det finnes to typer reiser: Spontane reiser og planlagte reiser, med nøye utvalgte reisemål, overnattingssteder og aktiviteter. Romantiske turer og bryllupsreiser hører vanligvis til den siste kategorien. Vi vil at alt skal være perfekt, og selv om man alltid må regne med rom for improvisasjon og uforutsette hendelser, kan vi oppnå drømmereisen om vi planlegger riktig. Det finnes mange romantiske reisemål som egner seg godt for både bryllupsreiser og kjærlighetsferier, men det er som oftest de mange øy-gruppene som går av med seieren for vakreste destinasjon.

 A young couple share a romantic dinner with candles on the beach

Det finnes mange øyer med fin, hvit sand og turkist vann, men det finnes få som Maldivene. Dette paradiset i Indiahavet er et land som består av 1190 øyer som til sammen utgjør 26 korallrev-atoller. Kun 202 øyer er bebodd, og av disse er 87 «resort-øyer». På Maldivene er det varmt hele året, lufttemperaturen varierer mellom 26 og 31 grader med veldig lik temperaturen i havet, som aldri blir lavere enn 27 grader. Det er best å dra dit i den tørre årstiden, kalt iruvai, som finner sted mellom november og april. I denne perioden er du garantert sol, samtidig som varmen og fuktigheten ikke blir for trykkende.

Hotellene på Maldivene er eksepsjonelle, de ligger direkte over havet og er tydelig rettet mot par og dykke-entusiaster. I tillegg til dykking kan man også snorkle og besøke noen av de bebodde eller ubebodde øyene. Verdens flateste land er et ekte paradis for deg som søker fred og ro.

Overwater spa and bungalows in tropical lagoon

Bora Bora følger samme stilen, men med enda flere attraksjoner som vil få deg til å komme deg opp av strandstolen. Bora Bora, som er en del av Selskapsøyene i Franske Polynesia, er en atoll, omgitt av en lagune som er avgrenset fra havet via et korallrev. Det mest fremtredende her er de såkalte motusene, små øyer hvor det har blitt bygd flere idylliske hoteller, de fleste av dem bungalower over havet. I tillegg til å nyte sola og havet kan du ta en tur i katamaran, mate haiene eller ta en fantastisk tur over øya i helikopter. Det er det perfekte stedet for en veldig romantisk bryllupsferie.

Woman snorkeling at coral reef

Mahe er hovedøya i Seychellene der du finner hovedstaden, Victoria. Landet består av 115 paradisaktige øyer som har mye mer å tilby enn bare sol og strand. De siste årene har Seychellene ikke vært blant toppdestinasjonene på grunn av økonomiske problemer, men er nå i ferd med å gjøre et stort comeback som et av favorittstedene å nyte en perfekt bryllupsreise. Seychellene har noen fordeler i konkurransen med andre øyer som også tilbyr fantastiske strender og behagelig klima – en av dem er den frodige naturen med innfødte arter som f.eks. kjempeskilpaddene og 82 stedegne plantesorter. En annen fordel er det store utvalget av overnattingssteder, som gjør at du kan ha en fantastisk ferie uten at den nødvendigvis er luksuriøs. På Seychellene kan du dykke, bli med på båtturer eller turer i jungelen og velge blant mange alternativer innenfor økoturisme.

iStock_000013715946_Large

Men romantikken finnes ikke bare der man hører palmesus. Venezia er kjærlighetsøya over dem alle, selv om det egentlig dreier seg om 118 små øyer som er forbundet ved hjelp av mer enn 450 broer. En tur i gondol under Venezias broer er en klassisk opplevelse som mange forelskede par lengter etter. Du må bare krysse Rialtobroen; la deg henføre av «Europas vakreste salong», Markusplassen, hvor byens viktigste bygninger kan beskues: Dogepalasset, Campanilen, Correr-museet og klokketårnet Torre dell’Orologio; rusle nedover gatene omgitt av en labyrint av små kanaler og slappe av med en cappuccino eller en spritz. Venezia er akkurat sånn som på film: billedskjønn, gåtefull og voldsomt romantisk.

iStock_000041151810_Large

Det vil kanskje overraske deg å se Færøyene som en del av denne listen over romantiske øyer, men vi mener de fortjener sin plass på listen på grunn av det disse øyene tilbyr. Her kan du fremfor alt finne fred og ro, fantastiske naturomgivelser og kanskje den reneste luften i verden. De 18 øyene som til sammen utgjør denne øygruppen i Nord-Atlanteren er av vulkansk opprinnelse og er preget av fjell, mektige klipper og utstrakte enger. Man kan ta turer til fots eller i båt for å med letthet oppdage noen av de 300 fugleartene som hekker på øyene. For dem som er interessert i fuglekikking er Mykines en øy som absolutt må besøkes. En av de mest berømte attraksjonene på Færøyene er fyrtårnet på øya Suðuroy og området Akraberg. Det kulturelle og sportslige tilbudet er også veldig spennende, spesielt i sommermånedene. Færøyene har en høy levestandard og tilbyr overnattingssteder og fasiliteter av høy kvalitet. Et litt annerledes romantisk reisemål for par som vil ha noe unikt.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier