Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > Europa > “Game of Thrones»: Opplev innspillingsstedene

Europa

“Game of Thrones»: Opplev innspillingsstedene

“Game of Thrones»: Opplev innspillingsstedene
juni 01
10:33 2015

Det er sikkert mange “serieavhengige” der ute som vil kjenne seg igjen i oppstyret nå som «Game of Thrones» sesong fem er snart ved sin ende. Den femte sesongen byr på vakre landskap og utrolige filmsett, samt spennende historier og uventet handling.

Serien sendes til samme tid i 170 land, der flere kanskje kjenner igjen lokasjonene for innspilling. Filmsettet er spredt over mange av verdens vakreste plasser, og dersom du virkelig vil leve deg inn i fantasiverdenen er det bare å pakke kofferten!

Den spanske byen Sevilla ble forvandlet til fiktive Dorne, den varmeste regionen i Poniente ifølge den litterære sagaen som er grunnlaget for eventyrene til Lannister-familien, Jon Snow, Khaleesi og Co. Sevilla passet perfekt til profilen som ble beskrevet i boka: «Elver som flyter ut av fruktbare land, omhyggelig bevoktede brønner og kilder, med områder dekket av stein og fjell, et sted med mye landbruk, rikt på sitroner, oliven og granatepler, sitrusfrukter og velsmakende viner…». Blant stedene vi kan kjenne igjen er Alcázar-palasset, Canteras de Osuna (hvor vannhagene ble gjenskapt), Mercurio-dammen og Mudéjar-palasset.

Dette er for dem av dere som allerede kjenner til den andalusiske hovedstaden. For de som ikke har vært der ennå: Hva er det dere venter på? Om Sevilla ikke var interessant nok tidligere, er byen enda mer verdt et besøk nå om du er fan av «Game of Thrones». Vi er sikre på at lokalbefolkningen der allerede har begynt å merke en større tilstrømning av besøkende på disse nøkkelstedene fra innspillingen, siden det allerede har vist seg at filmteamet til serien oppnår stor suksess hvor enn de går! Det kan nok visse steder blant annet i Nord-Irland, Skottland, Malta eller Kroatia skrive under på, som allerede har tjent som kulisser for noen episoder og hvor det til dels allerede finnes spesifikke guidede turer som følger i seriens fotspor, f.eks. i Irland.

Om vi forener reiselysten vår med begeistringen for «Game of Thrones» kan ikke resultatet bli noe annet enn…denne artikkelen! Vi inviterer dere med på en reise i hovedkarakterenes fotspor, med Jon Snow og Tyrion Lannister i spissen for denne ekspedisjonen (de er blant våre favoritter!) for å oppleve de fantastiske stedene som har tjent som filmsett for denne superserien som slår alle rekorder.

Alhambra Courtyard El Partal Pool Garden Reflection Granada Anda

Mudéjar-palasset, Sevilla

Vår nabo Marokko er et annet potensielt reisemål for å leve deg inn i rollen som en av favorittene fra “Game of Thrones”, Deanerys Targaryen. Dette er nemlig et av stedene hun oppholder seg har blitt gjenskapt, Østriket. Til dette formålet har byen Eassouira blitt utvalgt til å forestille fantasibyen Astapor, og Ait Ben Haddou representerer fiktive Yunkai og er et utrolig vakkert sted (det er ikke for ingenting at byen står på UNESCOs verdensarvliste).

iStock_000042196516_Large

Ait Ben Haddou, Marokko

Om du virkelig vil ha følelsen av å være i Winterfell, må du sette deg på flyet og legge kursen mot Nord-Irland. Det er her de fleste av episodene har blitt spilt inn, og produksjonsselskapet har opprettet en hovedbase i Belfast. Drar du til Irland vil det ikke være vanskelig å følge ånden til Stark-familien, for eksempel, siden det allerede finnes turistbyråer som tilbyr guidede turer på stedene der hvor serien har blitt spilt inn. Noen ting å skrive opp på reiseplanen: Belfast, grevskapet Down (blant annet Quoile-elva, Castle Ward og Audrey’s Castle), landsbyen Ballintoy, Londonderry og klippene der omkring, Benone-stranden, Carrick-a-Rede, Mournefjellene… Vi kunne ha fortsatt å nevne steder i det uendelige.

iStock_000014657344_Large

Mournefjellene, Nord-Irland

Nord-Irland har tjent som bakgrunn for en stor del av scenene i “Game of Thrones”. Produksjonsselskapet HBO har opprettet hovedkvarteret sitt her, og vakre steder som grevskapet Down, Londonderry-klippene og Mournefjellene kan skues på TV-serien.

Nord-Irlands naboer i Skottland har også sett en god del av HBO-teamet: Lys, kamera … Action! Doune-slottet, en festning fra 1400-tallet som ligger i hjertet av Skottland og som var boligen til de skotske kongene, ble i begynnelsen brukt for å gjenskape Winterfell, selv om den til slutt bare dukket opp i en og annen scene.

doune castle

Doune-slottet, Skottland

Et land som har spilt en mer fremtredende rolle til nå er Malta, som ga alt i den første sesongen. Den tidligere hovedstaden Mdina og også Rabat (i nærheten av Mdina), filming av scener i klosteret St. Dominic, Manoel-øya, Pentos (en viktig havneby hvor du finner palasset Verdala) eller herlige Azure Window på Gozo-øya …

iStock_000050764864_Large

Azure Window, Gozo-øya, Malta

Vi letter anker i Middelhavet for å seile oppover Adriaterhavet og gå i land, i hvert fall en liten stund, i Kroatia. Det er her King’s Landing, hovedstaden i Poniente, kommer til liv. Lannister-familien har pønsket ut sine innviklede planer sine i Dubrovnik. Det dukker også opp noen minutters opptak fra Dalmatia-regionen (Klis-festningen, i nærheten av byen Split) og fra et av stedene som du kommer til å like aller best: Trsteno Arboretum, en av de eldste og mest idylliske botaniske hagene i Europa.

Fountain

Trsteno Arboretum, Kroatia

Eventyret vårt går mot slutten – «Winter is coming, travelers» – og kronen på verket på denne reisen er Island. Dette er noe helt annet enn det vi har sett til nå: en verden av is og snø som kan beskues i scenene som ble tatt opp på isbreen Vatnojokoll, som ligger i sør og er Islands største. En annen isbre som spiller en viktig rolle er Snaefellsjökull, i tillegg til nasjonalparken Skaftafell og omgivelsene rundt innsjøen Mývatn.

mountains of snaefellsnes, iceland

Isbreen Snaefellsjökull

Det er ingen tvil om at en reise til et hvilken som helst av disse stedene og landene blir en unik opplevelse. Uansett – det viktigste er å føle, som Tyrion Lannister sikkert ville ha sagt: «Hjertet lyver og hjernen bedrar, men øynene ser. Se med øynene. Hør med ørene. Smak med munnen. Lukt med nesen. Føl med huden. Og først etter dette, tenk. Slik vil du få vite sannheten.”

Opplev alle disse destinasjonene raskt, enkelt og billig med flybilletter fra Bravofly.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier