Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > Asia > En reisebloggers verden

Asia

En reisebloggers verden

En reisebloggers verden
juli 23
11:39 2015

Har du lyst til å oppleve nye steder, men vet ikke helt hvor du skal dra? Da kan en reiseblogg være til stor inspirasjon. Vi har pratet med jenta bak bloggen Marias adventure for å få et innblikk i en reisebloggers spennende verden.

Etter videregående bestemte den nå 22 år gamle Maria Meland seg for å forlate Norge for en stund, til fordel for det afrikanske kontinentet, nærmere bestemt Her skulle hun arbeide som frivillig på et lokalt sykehus, og for at familie og venner hjemme skulle kunne følge hennes nye hverdag opprettet hun bloggen Marias adventure.

Turen til Tanzania ble den første i rekken av flere store eventyr dokumentert på bloggen av reiseentusiasten, som siden har fotografert og skrevet om en lang rekke destinasjoner rundt omkring i hele verden. –Det er så gøy å fortelle om reisene mine, samt å kunne gå tilbake å se på bilder og mimre selv, sier hun. Her deler Maria sine tanker og erfaringer omkring det å reise, samt noen gode tips til deg som selv ønsker å pakke sekken og dra av sted.

Afrika Marias Adventure

Bitt av basillen i USA

Reiselysten har Maria alltid vært der, men interessen blomstret ikke skikkelig før hun som 18-åring dro til USA med noen venninner. – Det var på turen til USA jeg virkelig ble bitt av reisebasillen, og dette var også den første gangen jeg reiste alene uten foreldre. Året etter hadde jeg et friår dedikert til å reise ”verden rundt” og siden den gang har jeg bare hatt lyst til å reise og oppleve enda mer, forteller hun.

– Jeg prøver å reise til nye steder så ofte jeg kan, framfor å reise til steder jeg har besøkt før. De siste årene har jeg vært på flere lengre reiser til Asia, spesielt i Kina. Ellers er jeg glad i å utforske Øst-Europa, som byr på mange spennende land og byer. I tillegg til at det er billig å reise dit fra Norge er prisnivået i disse landene svært behagelig, informere Maria.

Øst-Europa

Handler om prioriteringer

Det er kanskje vanskelig å forstå hvordan en ung jente har mulighet til å reise såpass mye som Maria gjør, men hun kan fortelle at det ikke nødvendigvis trengs mange ferieuker og et stort budsjett for å komme seg ut i verden. – Selv er jeg fulltidsstudent, så det sier seg selv at jeg har noen begrensninger. Likevel lar det seg gjøre og alt handler om prioriteringer. Reising står høyt oppe på prioriteringslista mi, både økonomisk og tidsmessig. Jeg har vært flink til å benytte de mulighetene jeg har fått når det kommer til å kombinere studielivet med reising, ved å flere ganger dra på utveksling, samt søke på utenlandske internships.

Spennende kultursjokk

Når bloggeren planlegger sin neste tur foretrekker hun å utforske steder hvor kulturen skiller seg fra den vi har i Vesten. – Det mange kaller kultursjokk er absolutt noe jeg tiltrekkes av, forteller hun og fortsetter: – Som oftest velger jeg en type kombinasjonsreise, hvor jeg får strand- og byferie i ett. Alternativt velger jeg en av delene i kombinasjon med natur- og kulturopplevelser. Dette skyldes min lave tålmodighet når det kommer til late dager på stranda.

Marias Adventure

– Jeg er også glad i storbyferier, men det er begrenset hvor mange dager jeg orker å traske rundt i den samme byen. Da velger jeg gjerne å ta en dagstur eller to til andre nærliggende byer eller naturområder, forklarer Maria. I det siste har hun også fått øynene opp for bilferier, noe som tillater deg å oppleve mye på kort tid. I tillegg kan det være behagelig å benytte bilen som base, ettersom man forflytter seg til et nytt sted og et nytt hotell hver natt.

Viktig med forberedelse

Grunnlaget for en god reiseopplevelse ligger, i følge bloggeren, i gode forberedelser. – Gjør deg kjent med stedet og kulturen på forhånd. Mange reiser bare på chartertur uten å gjør noe særlig research på forhånd, og selv på slike turer kan det være mye spennende kultur og steder å bli kjent med, sier Maria. Hun anbefaler spesielt å gjøre god research når det kommer til restaurantbesøk, da sjansen for å få de virkelig gode matopplevelsene er betraktelig større på denne måten, enn om du velger en tilfeldig fortausrestaurant.

Har du ikke reist så mye tidligere er Sørøst-Asia et godt alternativ, dersom du vil oppleve en annerledes og rik kultur, for eksempel Vietnam. Landet begynner å bli godt tilrettelagt for turister, noe som gjør det enkelt å ta seg fram, og menneskene er svært hyggelige og hjelpsomme. Er du reisevant vil Maria anbefale India og de litt mindre byene i Kina, hvor det er mye spennende å oppleve både når det kommer til kultur, historie og natur.

India og Vietnam Marias Adventure

Klar for nye eventyr

Allerede i august legger den ivrige reisebloggeren avsted igjen og denne gangen er det Italia som står for tur. – Jeg skal tilbringe tre dager i Roma og ei uke på Sicilia. Det blir første gang jeg besøker Roma, så jeg gleder meg veldig og føler virkelig det er en obligatorisk by å reise til. Sicilia har jeg vært på tidligere, så der blir nok avslapning og god mat det viktigste.

På Marias liste over framtidige reisemål står Sør-Amerika og sentral-asiatiske land som Kasakhstan, Usbekistan og Turkmenistan. – Den største barrierene med å reise til de sentral-asiatiske landene er nok at det kan være vanskelig å få innvilget visum, men vi får se hva framtiden bringer, avslutter den bereiste jenta.

På Marias blogg finner du flere gode reisetips, blant annet til hvordan du går fram når du velger ditt neste reisemål. Start planleggingen hos Bravofly, hvor du kan velge blant et stort utvalg destinasjoner i hele verden.

Tags

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier