Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > Europa > Lommekjent i Helsinki

Europa

Lommekjent i Helsinki

Lommekjent i Helsinki
juli 30
12:14 2015
Lommekjente Joel Floren

Lommekjente Joel Floren

 

Finland er landet med de tusen sjøer, men hovedstaden kan nesten kalles byen med de tusen skjulte skatter. Disse finner du gjennom tips og råd fra noen som kjenner byen godt. Joel Floren er lommekjent i byen og vet hva du må få med deg.

Hva er det beste med Finland?

 • Det må være sauna, bjørketre, rugbrød, den gode ølen, de tusen innsjøene og finsk rockemusikk fra 80-tallet. Jeg pleier som regel å nyte alle sammen bortimot samtidig. Finnene er også veldig jordnære og enkle å ha med å gjøre, de sier det som det er.

Hva liker du å gjøre sammen med venner?

 • Det beste er å bare nyte late sommerdager i byen mens jeg spiser iskrem eller noe god gatemat i godt selskap. Bare det å sitte på Senatstorget eller Esplanaden sammen med gode venner er en opplevelse i seg selv.

Hva gjør Helsinki så spesiell?

 • Byen er veldig grønn og åpen og du er aldri langt unna sjøen. I tillegg er den veldig enkel å finne frem i. Bykjernen er ikke så stor og du rekker å se alle hovedattraksjonene på en dag eller to. Jeg anbefaler selvsagt å bli lenger, det er mye å se på for den som våger å ta turen utenfor de populære turiststedene.

 

Topp fem i Helsinki

 1. Kauppatori, et stort markedsområde, ligger ved havna og er perfekt for å nyte sjøutsikten eller bare ta inn atmosfæren. Gå på et av bakeriutsalgene og kjøp deg noe å tygge på eller prøv den finske spesialiteten muikku, som er små friterte fisk.
 2. Ved Senatstorget finner du den ikoniske Helsingfors domkirke, den hvite katedralen Helsinki er kjent for. Den ligger på en liten høyde og byr på flott utsikt over havnen.
 3. Ta båten ut til Suomenlinna, også kalt Sveaborg, en festningsøy i havet utenfor byen. Fortet har en spennende historie og spilte en viktig rolle i krigene mellom Sverige og Russland.
 4. Museet for moderne kunst, Kiasma, har alltid gode utstillinger. Det ligger like ved parlamentet og jernbanestasjonen.
 5. Dersom du har litt ekstra tid burde du ta en tur til fornøyelsesparken Linnanmäki, eller Borgbacken. Ettersom det er gratis inngang kan du bare vandre rundt og kjenne på stemningen dersom du ikke vil prøve ut noen attraksjoner eller karuseller.

Girl on market

Hvor spiser du helst?

 • Jeg kjøper som regel det meste av maten på gata, og kjøtt- eller rispaier er mine personlige favoritter. Jeg liker godt Farang, en restaurant hvor de serverer mat fra Sør-øst Asia. Den er drevet av to finske karer som har flere restauranter, blant annet en i Stockholm med samme navn.

Hvor shopper du?

 • I Helsinki finnes selvsagt de store kjøpesentrene, som Stockmann midt i sentrum, hvor de selger både finske og internasjonale merkevarer. I tillegg har du flere alternativer, for eksempel den gamle markedshallen Vanha Kauppahalli, eller markedshallen Hakaniemi. Der selger de matvarer av alle slag, krydder, kaffe og te. Er du på jakt etter bruktbutikker så finnes det flere gode like bak kjøpesenteret Kamppi, som også ligger sentralt i byen.

Stockmann kjøpesenter

Vil du anbefale noen festivaler?

 • Hvert år er det Jazz-Espa i begynnelsen av august, med daglige jazzkonserter på promenaden i sentrum, som jeg alltid prøver å få med meg om jeg er i byen. Ellers anbefaler jeg Restaurant Day, som arrangeres fire ganger i året. Da kan hvem som helst åpne en liten restaurant og servere egne spesialiteter. De siste to ukene i august bør du få med deg Helsinki Festival. Da er det et yrende folkeliv i hele byen og en rekke konserter og forestillinger av alle slag.

 

Helsinki er med andre ord en storby som bobler av liv, enten du vil på kjærestetur eller sammen med gode venner. Når du planlegger reisen trenger du ikke å bekymre deg for å lete etter flybilletter, da du enkelt finner frem med Bravofly. Finnene kommer til å ta deg godt i mot, uansett hvem du er.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier