Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > Skandinavia > Topp 3 ting å gjøre i København

Skandinavia

Topp 3 ting å gjøre i København

Topp 3 ting å gjøre i København
juli 09
08:00 2015

Frister det med en ferietur til København, er det ikke annet å gjøre enn å kaste seg rundt å bestille billetter hos Bravofly. Vi gir deg vår topp 3 guide for hvilke aktiviteter som bør oppleves, hvilke områder i København som bør ses og hvor virkelig god mat kan nytes.

Fartsfylte og spennende aktiviteter

Strikkhopp

Strikkhopp i København

Dersom du er glad i adrenalin og god utsikt er strikkhopp tingen. I København har du muligheten til å sveve fritt fra en kran på 69 meters høyde, og dersom du ønsker kan du be om å lande i vannet. De ansatte i Bungyjump er svært profesjonelle og behjelpelige, slik at opplevelsen virker mindre skummel når 69 meter kan virke veldig høyt når du står på toppen. Dette ligger kun en kort kjøretur unna sentrum, og her finner du også sentere for blant annet Paint ball.

Refshalevej v. 325 1432 København K v/ Halvandet / (+45) 5071 0072

 

Kanalbåt

Kanal tour København

Opplev byen fra et annet perspektiv og hopp på en guidet kanalbåttur. Her får du se de store attraksjonene og kan virkelig ta deg tid til å nyte den fantastiske arkitekturen byen har å vise til. Kanalbåtene, eller kanalbussene som de ofte kalles, varer som oftest i en time, og tar deg med på ulike ruter. Du kan blant annet ta en hop-on, hop-off båt med billett som gjelder for 24 timer, H.C Andersens eventyrtur eller de 14 broer tur.

 

Karuseller

Tivoli København

Moro for både store og små finnes midt i København. Kjente og kjære Tivoli er vanskelig å unngå, og definitivt vært et besøk. Det store utvalget karuseller lar deg selv velge tempo, dersom de mest heftige attraksjonene ikke er noe for deg. Området rundt i «hagen» byr på ett imponerende utvalg spisesteder med menyer fra alle verdens hjørner. Er du mer i det kulturelle hjørnet kan du nyte musikk, musikaler og teater på de ulike scenene. Her kan du se alt fra Moulin Rouge, Hairspray, Svanesjøen til Snoop Dogg og Elton John, altså får du full pakke ved ett besøk i fornøyelsesparken.

Vesterbrogade 3, 1630 København / +45 33 15 10 01

En by full av severdigheter

Amager strand

Amager Strand København

Københavns store bystrand er perfekt både til bading og soling, men har også flere tilbud for både aktiviteter og attraksjoner. Tilgjengelig er både minigolfbane, kanoutleie, segways og paddleboards, for å nevne noe. Det er også en rekke arrangementer som arrangeres her, ofte tilknyttet sport og musikk. Arrangementer å glede seg til er blant annet Copenhagen Yoga Festival, Toughest og Oktoberfest. Enten du velger å delta på idrettsarrangementene eller bare nyter lyden av musikk fra festivalene er dette en gylden mulighet for å få en mini-strandferie i Skandinavia.

 

Nyhavn

Nyhavn København

Dette området er fantastisk om sommeren, spesielt dersom du nyter å vandre gatelangs for å observere og kikke. De flotte husene står tett i tett langs med bryggen og lyser opp med sine friske farger. Det finnes ett utall spisesteder å kose seg på, med uteservering og god stemning. Gjør som danskene og kjøp deg en øl og rett og slett bare nyt atmosfæren.

Fristaden Christiania

Christiania

Dette byområdet er en av de mest besøkte attraksjonene i København, mye på grunn av den avslappede og frie atmosfæren. Christiania består av en mengde spesielle og unike hus, og intrikate smågater. I tillegg til det yrende livet og de interessante bygningene er det ikke sjeldent man kan høre gatemusikanter og ulike opptredener langs gatene, som er med på å forsterke den behagelige stemningen.

 

Gastronomisk glede

Café Norden

Cafe Norden Copenhagen

Midt i shoppingrunden din kan det være behov for påfyll av litt energi, og da er det få plasser som slår Café Norden. Denne store cafeen har plass til 200 mennesker i først og andre etasje i tillegg til den hyggelige uteserveringen. En fristende meny av supper, sandwicher, champagne og kaker gir raskt vann i munnen. Deres desidert mest populære rett er brunsjtallerken der man får ett utvalg brødtyper, brie, hjemmelaget marmelade, skinkesalat, frukt og dagens kake. I tillegg bør appelsinjuicen smakes. Dette er det perfekte stedet for en deilig pust i bakken imellom butikkbesøkene.

Østergade 61, 1100 København / +45 33 11 77 91

 

Cock’s and Cows

Rett ved Højbro Plads ligger populære Cock’s and Cows, vinnere av byens beste burger hele tre ganger. Med ett stort utvalg av burgere med både velkjente og mer eksperimenterende smaker kan det ikke slå feil. Prøv også de mer ukjente variantene av pommes frites slik som curly fries eller chili fries, perfekt akkompagnert med deilige dipper. Drikke kartet er også nytenkende, og du kan kose deg med deilige cocktails eller en av de mange øltypene som tilbys. Velg mellom å sitte inne eller ute i den sjarmerende bakgården. Spis sakte slik at du får plass til dessert, ingen går herfra sultne. Ett godt tips er å møte opp tidlig eller bestille bord, det er stort sett ganske fullt her, og det med god grunn!

Gammel Strand 34, 1202 København / tlf: +45 6969 6000

 

Copenhagen Street Food

Copenhagen Street Food

Dersom du befinner deg i nærheten av Nyhavn ligger dette hippe stedet kun minutter unna ute på den gamle piren. Konseptet har blitt godt mottatt, og minner litt om en mathall. Inne i ett gammelt industribygg ligger utallige boder som serverer deilig street food fra alle verdens hjørner. I sann hipster stil kan maten nytes utenfor lokalet på benker eller campingstoler. Her vil du garantert finne noe du liker, mat du aldri har sett før og mest sannsynlig også noen nye matfavoritter. Sjekk også ut Facebook siden deres for å holde deg oppdatert på de ulike arrangementene som også foregår her.

Trangravsvej 14, Warehouse 7/8 / www.copenhagenstreetfood.dk

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier