Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > Europa > 5 gjemte skatter i Paris

Europa

5 gjemte skatter i Paris

5 gjemte skatter i Paris
august 24
11:16 2015

Dersom du besøker Paris er det ikke bare Eiffeltårnet, Champs-Élysées og Triumfbuen som bør utforskes. Det finnes mange gjemte skatter blant de travle gatene i Paris, som kan gjøre turen til den franske hovedstaden enda mer minneverdig.

Returner fra din ferie som frankofil, med et lager fullt av interessante historier som ikke alle har hørt før. Skap uforglemmelige minner og fyll albumet med fantastiske bilder fra den unike byen. Utforsk kirkegården, katakombene og slapp av på utendørskino i Paris!

 

1.      Utforsk Le Marais – Det jødiske kvarter

Det Jødiske kvarter Le Marais Paris

Dette området er åpent på søndager, og er fullt av boder og butikker. Her kan du nyte en deilig, autentisk falafel kebab eller fantastiske crepes. Luften dufter av spennende, nye lukter og bodene bugner med flotte ting å se på. Her finner du ekte, franske suvenirer og minner som vil få en æresplass i hylla. De smale, sjarmerende gatene skjuler mange flotte klesbutikker der du kan finne dine nyeste skatter til klesskapet. Området er også stort for homofil kultur, og er alltid fullt av liv, lyd og latter.

 

2.      En utradisjonell attraksjon – Père Lachaise

Pere-Lachaise Kirkegård

Franskmennene får alt til å virke vakkert og romantisk og selv om det kanskje kan virke utradisjonelt å besøke en kirkegård, er det likevel noe vi anbefaler. Her ligger flere kjente personer gravlagt, blant annet Oscar Wilde og Jim Morrison. Gravplassen er den største av sitt slag i hovedstaden, og kan minne om en flott park. Gravene er velstelte, det er vakre blomster så langt øyet kan se og de fleste av gravsteinene og monumentene er både vakkert utformet og store av størrelse. Noen vil kanskje også si overdådig utsmykket. Dette er en flott og annerledes opplevelse som du garantert vil huske i lang ettertid.

 

3.      Underjordiske oppdagelser i Katakombene

Katakombene i Paris

Mange av byens besøkende er ikke klar over det store nettverket av ganger som ligger under de idylliske brosteinsgatene. Katakombene er både en gammel gravplass og et resultat av gammel gruvedrift. På området hviler omtrent seks millioner mennesker, noe som har gitt katakombene navnet «verdens største grav». De underjordiske gangene ble åpnet for allmenheten tidlig på 1900-tallet, og er nå en del av de 14 Parisiske museer.

 

4.      Ville tilstander med Crazy Horse

Dancer

De aller fleste har hørt om Pigalle distriktet og Moulin Rouge, både gjennom besøk og film. Færre har nok hørt om Crazy horse, deres lettkledde motparter som befinner seg i det mer bemidlede området kalt det åttende distrikt. Både unge og gamle samles her for å spise, drikke og se ett forrykende og uforglemmelig show. Dog trengs en advarsel, kostymene dekker som oftest ikke alt av kroppsdeler, og mye av showet foregår med bar overkropp.

5.      Opplev en ekte utendørskino

Besøk Parc de la Villette for en luftig filmopplevelse, dette er en opplevelse du kan nyte i perioden juli til august. Leie av stol koster €7, men du kan gjerne også gå for en klassisk, fransk piknikkstil og ta med eget teppe og deilig mat. Filmer som «Be Kind Rewind» og «Where the Wild Things Are» er å få sett på dette unike lerretet i år, som vi garanterer at vil gi mersmak.

 

Neste gang du snur nesen mot Frankrike er det altså flust med flotte steder du bør besøke og utforske. Vær dine venners turguide og imponer med flotte lokalkunnskaper på en mer utradisjonell sightseeing runde i Paris. Billettene til hele reisefølget finner du enkelt med Bravofly. Bon voyage!

 

 

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier