Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > Europa > Hvorfor du må besøke populære Polen

Europa

Hvorfor du må besøke populære Polen

Hvorfor du må besøke populære Polen
september 14
07:56 2015

Lave priser, spennende aktiviteter og smilende innbyggere. Det er bare noen av mange grunner til at Polen er populært blant nordmenn, skal vi tro jentene bak bloggen Besøk Polen.besokpolen4

Siden 2013 har Marta Filaber og Agnieszka Kajka drevet bloggen Besøk Polen, som en av de eneste bloggene som retter seg mot nordmenns reiselyst til Polen. De jobber for MojaNorwegia.pl Norges største nettsted for , og oppdaget at de så nordmenn hver gang de var på kjøpesenter i Gdansk.

 

  • Dette viser jo bare at dere virkelig må elske shopping i Polen, og at nordmenn er interesserte i å vite mer om landet som reisemål. Det var igrunn derfor vi startet bloggen, forteller de to.

 

Lett tilgjengelig

Polen

© Besøk Polen

Både Agnieszka og Marta er polske og har studert norsk språk ved Universitetet i Gdansk. De er ikke i tvil om hva det er som gjør Polen så attraktivt for nordmenn.

  • Først og fremst er det fordi det er så lett tilgjengelig fra Norge, da det finnes en rekke flyforbindelser mellom landene. Det gjør at Polen er perfekt for en helgetur. Mange reisende understreker også at kvaliteten på tjenester her, som spa-behandling eller tannnleger, holder høy kvalitet og til en mye lavere pris, sier Marta.

De to landene har mye til felles, da begge er gamle land som er rike på historie. Likevel er de også ganske ulike.

  • De største polske byene har en middelaldersk ånd over seg og er fylt med vakker arkitektur. Severdigheter og museer ellers er verdt å se på for å bli kjent med vår felles, europeiske historie, som for eksempel gjennom et besøk til Auschwitz museum.

Spis og shop til du stuper

Mat i Polen

                                                                                                                                                             © Besøk Polen

Det er mye å ta seg til i Polen, enten du vil nyte god massasje eller oppleve steder rike på historie. Men det er jo ikke til å legge skjul på at landet er et nydelig reisemål for de som ikke vil svi av hele lønningsposen. Prisnivået er noe helt annet enn hjemme i Norge.

  • Det gjør at det lønner seg å kjøpe flere ting, som klær og sko, i Polen. Utvalget er også mye bedre, og det er bare å ta seg en tur til ett av de mange kjøpesentrene eller småbutikkene og nyte nettopp dette. Flere polske merker holder meget høy kvalitet og samtidig en lav pris, forteller de to.

Uten mat og drikke duger shoppinghelten ikke, men det blir ikke en problemstilling i et land som Polen. Her kan du nyte ulike lokale retter som varierer fra hvilken region du er i, eller nyte et lokalt øl fra de mange mikrobryggeriene.

  • En ting du absolutt må prøve er pierogi. Det er en tradisjonell polsk rett som serveres med ulike fyll, for eksempel kylling, surkål eller sopp. Polen har også rike øltradisjoner, og vi anbefaler å smake på øl fra små bryggeri.

Variert landskap

Både jobben og bloggen til Marta og Agnieszka har tatt dem med rundt i hele Polen, men enda har de ikke vært over alt og selv om Trippelbyen, som består av Gdansk, Sopot og Gdynia, er deres personlige favoritt, betyr ikke det at Polen ikke har mer å by på.

  • Det er et utrolig sjarmerende land, bare ta en tur til Helhalvøya eller sitt i en av Sopots mange strandkafeer for å oppleve det hele. Ved Østersjøen finner du både fine sandstrender og utrolige severdigheter. Reiser du til Masuria-regionen venter magiske innsjøer og fantastiske fjell på deg.

Det er med andre ord åpenbart at Polen har mye å by på, enten du vil på shoppingtur, oppleve den lange historien til landet eller bare reise for å nyte god mat og drikke. Billettene til Polen finner du enkelt med Bravofly. God tur!

The feeling of POLAND from Maggie Olkuska on Vimeo.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier