Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > Skandinavia > Lommekjent i Trondheim

Skandinavia

Lommekjent i Trondheim

Lommekjent i Trondheim
september 01
06:26 2015

Trønderbart, skinnvester og mokasiner er bare noen av mange kjennetegn på Trondheim, men byen har mye mer å by på. Andrea Rakela deler sine beste tips til bartebyen.

Selv om hun opprinnelig er fra Kroatia, har Andrea Rakela blitt særdeles godt kjent med Trondheim. Byen har vært hennes hjem i to år, og nå deler hun sine beste tips til hva du må få med deg i trønderhovedstaden.

Hva er det beste med Trondheim?

 • Det må være at du er omringet av natur, vakre og fargerike trehus, en rik historie og vennlige mennesker. Selv om det er en by så holder livet i Trondheim et behagelig tempo, og bare en kort biltur unna finner du fjell, fjorder og skimuligheter. Det er mye å se og gjøre, og du trenger ikke uroe deg for å sitte fast i kø på vei hjem heller!

 

Hva liker du å gjøre med venner?

 • Jeg liker å bare bruke kvalitetstid sammen med vennene mine, helst ute i naturen. Enten på stranda i Korsvika om sommeren, eller å gå på ski og fjellturer i Bymarka om vinteren. Skal vi ut og spise går vi gjerne på Ramp eller Café Løkka, som har utrolig god mat og en flott atmosfære.

Topp 6 i Trondheim

Nidarosdomen

 • Nidarosdomen, Skandinavias største middelalderbygning, er noe du må få med deg. Besøker du byen mellom juni og august kan du ta turen opp i ett av tårnene for å få en utrolig utsikt over byen.
 • Kristiansten festning ligger på en høyde over byen, og herifra har du en utrolig flott utsikt over hele Trondheim. Festningen ble bygget for å beskytte byen mot fiender, blant annet svenske tropper.
 • Bakklandet er en idyllisk bydel, hvor du finner sjarmerende gamle trehus på rekke og rad. Her er det mange koselige hus, butikker og kafeer. Hos Antikvariatet kan du nyte lokalbrygget øl, god mat eller en av de mange konsertene som spilles der.
 • Trondheim Kunstmuseum har landets tredje største offentlige kunstsamling med en hovedvekt på norske kunstnere fra de siste 150 år.
 • Trøndelag teater setter stadig opp nye forestillinger som er verdt å få med seg om du er i byen.
 • Kosmorama, byens filmfestival, går av stabelen i mars/april hvert år og er et høydepunkt i det trønderske filmåret.

Hvor spiser du helst?

 • Trondheim handler om burger og sushi! Råvarene er ofte lokale, noe du kjenner på smaken. Hvis jeg får lyst på burger så går jeg til Superhero Burger, Trondhjem Mikrobryggeri eller Bror, som er mine favoritter. Skikkelig sushi og annen asiatisk mat får jeg fra Bryggen Asian Cooking, men viss jeg heller får lyst på italiensk mat går jeg til Frati eller Una. Begge stedene har samme eier, og maten er basert på autentiske italienske oppskrifter.

Hvor går du på tur?

 • For å se Trondheim fra oven går jeg på tur til Bymarka, enten Geitfjellet eller Storheia, som er et paradis for turgåere. Her finnes turer for både familier og de som vil på lengre turer. Området har også flere turhytter som er perfekte for en pause etter en lengre tur. Du kommer deg også direkte til Skistua med buss nr 10, hvor du kan nyte en god vaffel ved leirbålet.

Hvor shopper du?

Livid Jeans

 • Bartebyen har et hav av shoppingmuligheter i sentrum, bedre kjent som Midtbyen, og her finner du både de store kjedene og mange små nisjebutikker. For eksempel Livid Jeans hvor du får kjøpt noe så unikt som håndlagde norske jeans, i tillegg til stilige skjorter og kule sko. Er jeg på jakt etter bruktskatter besøker jeg Bryggerekka Bruktmarked, som har åpent hver søndag fra juni og ut september. Når jeg har føler for å shoppe innendørs går jeg på Trondheim Torg, Mercursenteret eller Byhaven.

 

Det er med andre ord ikke tvil om at Trondheim er vel verdt et besøk. Så få på deg skinnvesten, mokasinene og tennissokkene, eller kom som du er – flybillettene finner du uansett enkelt frem til med Bravofly. Vi sees i bartebyen!

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier