Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > Skandinavia > Norsk høstferie i fjellet

Skandinavia

Norsk høstferie i fjellet

Norsk høstferie i fjellet
september 07
13:39 2015

I samme takt som høstferien melder sin anmarsj begynner vi nordmenn for alvor å innta fjellet. Hyttene låses opp og gjøres klar for en flott høstferie med venner og familie. Dersom du ikke har hytte, eller ønsker å prøve noe nytt finnes det flerfoldige muligheter for å nyte høstferien i Norges høyfjell.

Når den vakre, norske naturen skal utfordres er det viktig å ha med seg det nødvendige utstyret for å unngå gnagsår, sult, kalde netter og at man går seg bort. Tursko er undervurdert og faktisk helt nødvendig for å bestige mange av våre flotte fjelltopper som er belagt med småstein. Husk nok mat og drikke samt den obligatoriske belønningen som kan nytes når toppen er nådd.

Bravofly_Høstferie_Design

DNT Hytter kan leies for umiddelbar tilgjengelighet til fjell og mark, frisk luft og uforglemmelig natur. Enten du foretrekker fiske, rideturer, gåturer eller klatring er en høstferie i eget land til å anbefale.

 

Rondane

Rondane Collage

©Anders Gjengedal/Asgeir Helgestad www.visitnorway.com

Nasjonalparken i Rondane er Norges første, og ble opprettet i 1962. Den er fortsatt en av landets mest besøkte, og det med godt grunn. Ta turen til Hedmark og fra Alvdal, Kjell Aukrusts fødeby, kan du ta bena fatt og vandre mot Rondane. Denne ruta gir deg en fantastisk inngang til fjellriket og den utrolige floraen som favner om de 963 km² i parken. Forlat hverdagens kjas og mas, og sett ut på vandring i villreinens rike. Hvis du er heldig møter du på en flokk av disse majestetiske dyrene, så pakk med deg kamera!

Rondane fjellanskap

©Terje Borud www.visitnorway.com

Du kan velge å holde deg til «lavlandet» og skue opp på toppene eller legge ut på en mer utfordrende rute der du bestiger de fantastiske fjellene. Det er hele ti fjelltopper i Rondane som troner over 2000 meter, inkludert Rondslottet, Trolltinden og Storronden. Dersom du velger å bestige disse får du muligheten til å nyte den unike og uforglemmelige panoramautsikten over fjellriket som man kun finner i Norge.

 

Dovrefjell – Sunndalsfjella Nasjonalpark

Dovrefjell, mann i bar oveerkropp utsikt over fjellet

©Anders Gjengedal www.visitnorway.com

Utforsk de 1693 km² som strekker seg imellom Sør-Trøndelag, Oppland og Møre og Romsdal. Parken ble etablert i 2002 og byr på en stor variasjon av landskap med alt fra våtmarker til ruvende fjelltinder. Også her er det en villreinflokk som lever i beste velgående. Disse deler det store og fantastiske området sammen med en jervstamme og omtrent 135 moskus, men husk å holde litt avstand da de ikke nødvendigvis er vant til mennesker på nært hold. Din oppdagelsesferd i nasjonalparken vil la deg oppdage levninger fra tidligere tider da kvegdrift og jordbruk preget fjellandskapet. Floraen var det perfekte sommerbeite for buskapen, og flere trakk også oppover for jakt og fangst av rein.

Det finnes mange etterlevninger av denne sivilisasjonen som befant seg i høyfjellet, og man støter på restene av hundrevis av seterbygg, stier og steingjerder. Det rike fjellet var heller ikke bare fantastisk å se på, men tiltrakk seg mennesker som ønsket å drive gruvedrift i områdene for å utvinne krom, kobber, sink og svovelholdig malm. Utforsk dette fantastiske naturområdet og nyt den rungende stillheten som dominerer dette unike fjellandskapet.

 

Jotunheimen

Dame ved vannet i Jotunheimen

©CH www.visitnorway.com

Denne fantastiske parken er også en av de mest dramatiske når det kommer til landskap, med ville breer og bratte fjell, flere av dem er noen av de høyeste i Nord-Europa. Her kan du, med egnet utstyr og guide, oppleve å vandre på isbreene og virkelig få en smakebit på naturens krefter. Det er også flust med fantastiske skiløyper og turstier som tar deg rundt, over og imellom fjelltoppene. Bestig Galdhøpiggen sine 2469 meter eller Glittertind for en flott opplevelse i høyfjellet, samt en skikkelig mestringsfølelse.

Jotunheimen kaffekjele

©Øyvind Heen www.visitnorway.com

Hardangervidda

Hardangervidda

©Anders Gjengedal www.visitnorway.com

Nord-Europas største høyfjellsplatå strekker seg mellom Buskerud, Hordaland og Telemark og er det perfekte stedet for å la deg bli oppslukt av naturens skjønnhet og ro. Et utall tur- og sykkelstier brer seg langs landskapet og muliggjør oppdagelsesferder ut av en annen verden. Roald Amundsen og Fridtjof Nansen brukte blant annet de vakre viddene som planleggings- og øvingsområde før sin polferd.

Hardangervidda

©Anders Gjengedal www.visitnorway.com

Nasjonalparken inneholder topper, tinder og isbreer som Hardangerjøkulen, Norges største isbre. På veien igjennom parken finner man både arktisk vegetasjon og arktiske dyrearter, slik som de mer sjeldne snøuglene og fjellrevene. Det er også store sjanser for å se Norges største bestand av rein oppe i fjellet, som rolig vandrer i sitt fjellrike og nyter reinlavet som ligger bredt utover som et lyst teppe. Det finnes mange alternativer til overnatting med både hoteller, turhytter, camping- og teltplasser.

 

Finnmarksvidda

Finnmarksvidda

©CH/Anders Gjengedal/Terje Rakke www.visitnorway.com

Vi glemmer heller ikke de fantastiske naturområdene som finnes lenger nord i vårt langstrakte land, nærmere bestemt Norges største vidde. Med et areal på over 22,000 kvadratmeter er dette for mange virkelig et vinterparadis. Det er perfekt å besøke Finnmarksvidda litt før vinteren virkelig setter inn, ettersom dette er Norges kaldeste område og også en del av samenes kjerneområde. Grip muligheten til å utforske den samiske kulturen og bli med på sledeløp med rein, snøscooterturer eller uforglemmelige skiturer.

 

Gjør deg klar til å ta beina fatt og utforske vårt vakre, frodige land! Pakk med deg Kvikklunsj, tursko og kamera og skaff deg ferieminner du aldri vil glemme. Bravofly har billige billetter til en rekke destinasjoner i Norge.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier