Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > Europa > 9 høydepunkter i Madrid

Europa

9 høydepunkter i Madrid

9 høydepunkter i Madrid
oktober 29
14:29 2015

Madrid er en gavepakke for reisende, og bare en liten flytur unna det kalde nord. Enten du allerede har bestilt billettene eller leker med tanken, bør du lese denne listen med 9 høydepunkter i den spanske hovedstaden.

Spania er mest kjent for sine strender og badebyer, men hovedstaden Madrid er litt av en destinasjon. Vi har samlet 9 høydepunkter du må få med deg i byen. Enten du vil se nærmere på Picasso, nyte late dager i parken eller danse til krampa tar deg er dette byen for deg.

1.    Se solen stå opp og gå ned over Spania

Templo de Debod soloppgang i Madrid Spania

Selv om du er på ferietur betyr ikke det at en skal ligge til langt på dag og dra seg. Kom deg opp tidlig, få på deg sko og start dagen med soloppgangen ved Templo de Debod. Dette er et egyptisk tempel som ble donert til Spania og UNESCO fra Egypt, som takk for innsatsen deres i arbeidet med å redde Abu Simbel-templene. Dette er ikke bare et av de eneste egyptiske templene som kan sees utenfor Egypt, men også et utmerket sted å se solen både stå opp og gå ned over Madrid fra.

2.    Få med deg en livekonsert

Livekonsert

© Christian Bertrand / Shutterstock.com

Madrid er virkelig livemusikkens by og det bugner av muligheter for å oppdage nye artister eller dra på konsert med de store stjernene. På Galileo Galilei er det rom til en hel haug med mennesker, og enda flere musikksjangre. Uansett hva slags musikk du liker vil du finne noe som passer deg her. Søsterklubben Costello Club er stedet hvor du blir sittende for å ta noen drinker etter konserten. Costello er populær og det kan bli trangt om plassen, men heldigvis lager de veldig gode cocktails!

3.    Bli med på en trekant

Rein Sofia Madrid, Spania

© astudio / shutterstock.com

Neida, ikke en sånn trekant, men en kunstnerisk en. Madrid er nemlig verdenskjent for sitt «Triangle of Art», grovt oversatt til «Kunsttrekanten», som består av museene Prado-, Reine Sofia og Thyssen-Bornemisza. Disse byggene er fylt til randen av skulpturer, magiske malierier og tekstiler som kommer til å gjøre varig inntrykk. Hvis kunst er din greie kommer du til å elske disse museene, hvor du blant annet finner verker av Munch og Picasso.

4.    Stress ned i parken

casa de campo parken i Madrid, Spania

Den spanske hovedstaden har flere sett med grønne lunger. Noen er større enn de andre, og selve kongen av parkene er Casa de Campo. Denne billedskjønne parken strekker seg over hele 1700 hektar og er det perfekte stedet for å strekke ut kroppen etter en lang dag i byen. Du trenger ikke frykte for at det skal bli trangt om plassene på gresset, Casa de Campo er hele 5 ganger så stor som Central Park. Ta den, New York!

5.    Handle med deg noe til hipsterkompisen

guillermo fdez mercado de motores_flickr

© Guillermo Fdez

Mercado de Motores arrangeres den andre helgen i hver måned og er et mekka for den trendy og hippe hipsteren. Her finner du alt du kunne ønske deg fra interiør, bøker, vinylplater, mat og håndlagde produkter. I tillegg til det utrolige utvalget av varer spilles det også livemusikk, med en lang rekke muligheter for å få noe godt å bite i eller en forfriskende drink. Det høres vel ikke så feil ut?

6.    Få en smak av markedslivet og blekksprut

Plaza Mayor i Madrid, Spania

© funkyfrogstock / shutterstock.com

Sjømat er ikke et fremmedord i Spania og selv om hovedstaden ligger langt inne i landet, står maten fra havet sterkt også her. Sandwhicher med blekksprut er særlig populære og de kan du smake over alt i byen. Men hver søndag morgen er det marked på Plaza Mayor, hvor flere tusen mennesker samles for å se på de spennende varene. Tar du turen litt utenfor markedets hovedgate finner du flere små serveringssteder. Her er du garantert til å få en sandwhich ulik noen annen.

7.    Dans deg inn i de sene nattetimer

Dansende mennesker

Madridianerene kan virkelig det å danse, og byen flommer over av de utroligste klubber. Selve juvelen er Kapital, som strekker seg over syv etasjer der alle har noe forskjellig å by på. I andre etasje finnes det karaoke, mens det i fjerde er spansk disko og på taket venter en takterrasse. Dette er stedet du må få med deg, men husk på klesskoden og la joggeskoene være igjen på hotellet!

8.    Bli med de lokale til La Latina

Bydelen La Latina i madrid, Spania

© Victor Torres / Shutterstock.com

Ett rituale må du få med deg i løpet av helgen, og det befinner seg i bydelen La Latina. Her samles innbyggerene i helgen for å nyte noe godt i glasset og noe å sette tenna i sammen med venner. Dette er den perfekte bydelen for å gå bar til bar, smake deg gjennom en rekke tapasretter og nyte godt selskap. Her finner du også en rekke småbutikker og salgsboder med spennende utvalg.

9.    Opplev kongelig luksus

Palacio real, Madrid i Spania

Palacio Real, det kongelige spanske slott, er virkelig et skue. Siden den spanske kongefamilien ikke bor der fast er flere av de nærmere 3000 rommene (!) åpne til publikum. Slottet stod ferdig i 1764 og har siden den gang vært et mildt sagt imponerende kjennemerke i byen. De mange ulike kongene har satt hvert sitt preg på stilen i slottet, så her finner du noe for alle smaker. Og hvem vet, kanskje kommer kongen?

Du kan altså bare glede deg til du skal på langhelg i Madrid, for her står opplevelsene virkelig i kø. Hvis du ikke har bestilt billettene helt enda ordner du de enkelt med Bravofly. Den spanske hovedstaden er klar, hva venter du på?

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier