Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > Europa > Nyt storbylivet i Berlin

Europa

Nyt storbylivet i Berlin

Nyt storbylivet i Berlin
oktober 16
08:07 2015

Berlin er et utømmelig skattkammer av opplevelser og aktiviteter, for alle typer reisende. Enten du vil oppleve storbyens pulserende natteliv eller slappe av i parker er den tyske hovedstaden midt i blinken.

Berlin har blitt et yndet reisemål for alle som vil oppleve alt en storby kan på by på. De siste årene velger stadig flere å legge reisen til millionbyen som ligger en liten flytur unna Norge. Det er ikke så rart, når en tenker på alt en kan oppleve i byen.

Shopping i øst og vest

Shopping i Berlin

© Tumar / Shutterstock.com

Med hele 892 kvadratkilometer finst det et hav av shoppingmuligheter i flere kanter av byen. De virkelig store handlegatene Kurfürstendamm, Tauentzienstraße og Friedrichstraße huser de kjente merkevarenavnene og kjøpsenterene, men Berlins skjulte juveler finner du i øst. Her er det flust av trendy, lokale designere og kule vintagebutikker omringet av fantastiske frokostkafeer. Ta bena fatt og utforsk på egen hånd, da Berlin er kjent for sine bakgårdsbutikker- og restauranter som byr på unike opplevelser mellom klesstativene.
Et strålende godt alternativ kan være Sing Blackbird, en kombinert vintagebutikk og kafe som spesialiserer seg på brukte klær fra fra 70-, 80- og 90-tallet. I samme bydel finner du Superconscious Store, perfekt for de som ønsker å gjøre Berlin-hipsternes stil til sin egen. For den virkelige kjøpesenteropplevelsen anbefaler vi Galeries Lafayette, hvor franske designklær, parfymer og varer venter. Er du på jakt etter en ny veske er dette stedet du må få med deg, da veskeavdelingen er noe Galeries Lafayette er viden kjent for. Prøv også ut gourmetavdelingen i kjelleren! Du kan jo ikke shoppe på tom mage?

Dans deg inn i de sene nattetimer

Berlin at night

© carol.anne / shutterstock.com

Er du i Berlin uten å ha danset til krampa tar deg og sola står opp for en ny morgen, så har du virkelig gått glipp av noe. Klubber og utesteder i hopetall gjør at dette er den perfekte byen for å virkelige slippe danseløven løs. Watergate er en av byens beste steder for å gjøre nettopp dette. Over to etasjer kan du kjenne bassen leke med sjelen, og la øynene hvile på LED-showet i taket.
Hvis dansing og elektronika ikke helt er din stil, og du heller bare vil nyte smaken av en skikkelig cocktail så fins det et uendelig antall vannhull som serverer de flotteste drinker. Prøv Rivabar, hvor du nyter en intim atmosfære og noen av byens flotteste like under togskinnene. Dette er et av de få gangene i livet du kommer til å være glad at du ender opp under et tog!

Nyt frisk luft og eksotiske dyr

Park i Berlin

Flere og flere storbyer har enorme skogområder midt i hjertet av byen, og Berlin er ikke et unntak. Strekk på beina i Tiergarten, en av 2 500 offentlige parkområder, og nyt den friske skogsluften mens du vandrer gjennom det unike landskapet. Skogen inneholder mange små øyer, bekker og kanaler som er midt i blinken om du har med deg din utkårede og er på jakt etter litt romantikk. Det finnes også et høyt antall statuer og monumenter i parken som er verdt å utforske. For eksempel Seierssøylen, som står i midten av parken. Gatene som møtes i rundkjøringen rundt statuen er et skue i seg selv om kvelden.
Parken var tidligere jaktområder for både fyrster og adelige, men i våre tider er den mye mer tilgjengelig med alle typer offentlig transport. Buss nr. 100 tar deg enkelt til parken, samt alle byens største severdigheter. Ingen grunn til ikke å stikke innom parken når du er i byen med andre ord. Har du med deg barna kan du også oppleve eksotiske dyr i Tierpark Berlin, byens største dyrepark. Med over 7 000 eksotiske dyr fra alle kontinenter er det bare å glede seg.

Rik på historie

shutterstock_258932120

En internasjonal storby som Berlin har vært gjenstand for flere historiske hendelser oppigjennom årene, som fortsatt setter sitt preg på byen. I hele 28 år var hele Tyskland delt i to, separert av en 45 kilometer lang fysisk sperre i form av betong, piggtråd og elektriske gjerder – kalt Berlinmuren. I dag står bare 1,4 kilometer av muren igjen, og kan besøkes på Berlin Wall Memorial. Her kan du ikke bare se selve muren, men også lære mer om sperren som separerte familier, venner og et helt folk fra hverandre.
For å få en måneds dose av historie kan du ta turen til Museum Island, den nordre delen av øyen Spree. Her finnes det ikke mindre enn 5 (!) museer i verdensklasse på ett og samme område. På Pergamon-museet finner du historiske kunstverk fra den muslimske verden, Midtøsten og en samling av klassiske antikviteter. Tar du turen til Bode-museet finner du blant annet en imponerende samling skulpturer, og på Neues Museum finner du en historisk samling uten sidestykke. Her står blant annet den legendariske bysten av Nefertiti, sammen med andre gjenstander fra det fjern og nær. Dette er et absolutt must når du er i byen.
Det er lite tvil om at Berlin virkelig er en by å få med seg. Den ligger heller ikke lenger unna enn en kort flytur, og billettene finner du enkelt frem til med Bravofly. God tur!

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier