Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > Asia > 5 fargesprakende nyttårsfeiringer

Asia

5 fargesprakende nyttårsfeiringer

5 fargesprakende nyttårsfeiringer
november 10
15:25 2015

Har du ikke lagt slagplanen for årets nyttårsfeiring? Da anbefaler vi en av disse 5 byene, hvor du er garantert å møte det nye året med topp stemning.

2015 nærmer seg slutt med stormskritt og det er viktig å avslutte året med et en uforglemmelig feiring. Det kan enten du gjøre i en av Europas storbyer eller du kan sette deg på flyet for å feire nyåret på andre siden av kloden. En ting er uansett sikkert, moro blir det!

5 sprakende nyttårsfeiringer - infografikk - Bravofly

1.      Rytmisk feiring i Rio de Janeiro

Nyttår Rio de Janeiro_shutterstock

© dmitry_islentev / shutterstock.com

På Copacabana-stranden i Rio de Janeiro samles feststemte brasilianere og tilreisende for å feire inngangen til det nye året. De feirer det nye året kledd i hvitt, som skal symbolisere ett fredfullt og fremgangsrikt år, mens de nyter en lang rekke live-opptredener på stranden. Det hele toppes selvsagt med et fyrverkeri av enorme proporsjoner. Står du ved Forte de Copacabana har du en av byens beste utsikter til det fargesprakende skuet som leker over havet. Hva venter du på? Lær deg noen sambatrinn og kom deg til Brasil!

2.      Den absolutte helaften i Amsterdam

Nyttår Amsterdam_shutterstock

© Lisette van der Kroon / shutterstock.com

Nederlendere kan det med å feire, noe du virkelig får oppleve på nyttårsaften. Tar du på deg sjumilsstøvlene og legger i vei mot Amsterdam er du garantert en nyttårsaften du ikke vil glemme. Byen bobler av liv hele kvelden og langt ut i de sene nattetimer. For den beste utsikten til fyrverkeriet bør du være i området mellom Prinsengrach og Bloemgrach. Alternativt kan du ta turen til en av de mange broene i byen og se refleksjonene fra fyrverkeriet mens det eksploderer over deg på himmelen.

For å feire nyttårsaften som en ekte nederlender må du sørge for å smake på oliebollen, en sukret smultring, og appelflappen, små deigtrekanter fylt med epler, brunt sukker og krydder. Perfekt selskap når kvelden begynner eller som energipåfyll ved kveldens slutt. Husk at offentlig transport på kvelden er begrenset så planlegg veien hjem på forhånd! Eller fest hele natten?

3.      Herlig feiring i Hongkong

Nyttår HongKong_shutterstock

© coloursinmylife / shutterstock.com

Selv om det kinesiske nyttåret ikke ringes inn 31. desember står ikke det i veien for en heidundrandes feiring i Hongkong. Over Victoria Harbour slippes fyrverkeri-galskapet løs sammen med lysshowet «Symphony of Lights», som sammen lyser opp byen. Står du på Avenue of Stars i Tsim Sha Tsui eller på Golden Bauhinia Square i Wan Chai har du orkesterplass til showet. Kjøpesenteret Times Square byr på Hongkongs helt egen variant av New Yorks verdenskjente «ball drop» dersom du ikke har noe imot mye folk.

4.      Begivenhetsrik kveld i Berlin

Nyttår Berlin_shutterstock

Den tyske hovedstaden Berlin seiler inn på topplister verden over som en frisk og freidig destinasjon. Stemningen blir elektrisk på nyttårsaften da hele byen våkner til liv. Tyskerne samler seg langs Straße des 17. Juni , mellom Brandenburger torg og Seierssøylen, hvor barer og restauranter ligger på rekke og rad for å ta imot folkemengden. Det er flere scener med konserter av alle slag langs hele gaten som alle lader opp til fyrverkeriet slippes løs på nattehimmelen når klokken slår til midnatt.

5.      Noe du bare må i New York

Nyttår NewYork_shutterstock

© a katz / shutterstock.com

Når nyttårsaften nærmer seg gjør hele New York seg klar til å feire det nye året med et smell. Det skjer i form av den tradisjonsrike kulen som slippes på Times Square. Dette er ikke stedet å være dersom du ikke liker folkemengder, for her samles over en million (!) mennesker hvert år. Fyrverkeriet og konfettien som følger etter at kula er sluppet er vel verdt ventetiden. Det å stå ved Times Square når det nye året ønskes velkommen er absolutt noe du må gjøre en gang i livet. Hvis du allerede har vært der er det flust av nyttårsfester rundt hele byen som bør oppleves.

Det er med andre ord ingen grunn til å frykte manglende stemning når du feirer nye året om du velger en av disse byene. Enten du vil til Hongkong, Berlin eller New York er du garantert en herlig inngang til 2016. Billettene verden over finner du enkelt og billig fram til ved hjelp av Bravofly. God tur!

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier