Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > Skandinavia > 5 grunner til å finne julestemningen København

Skandinavia

5 grunner til å finne julestemningen København

5 grunner til å finne julestemningen København
november 23
07:17 2015

Julen nærmer seg med stormskritt, snøen er på vei og mange gleder seg stort til jul. Tiden er inne for å handle julegaver og nyte førjulstiden. Her er 5 grunner til at du bør finne den nettopp i København.

1.      En jul på Tivoli

Christmas_in_Tivoli_-_Carrousel_Photographer__Morten_Jerichau

© Visit Copenhagen / Morten Jerichau

Tivoli er ikke bare en besøksfavoritt om sommeren, det er også et uforglemmelig juleparadis. Fornøyelsesparken dekoreres med tusenvis av lys og bodene til vintermarkedet inntar gatene. Som om ikke dette var nok kan du få med deg de tre uforglemmelige lysshowene på Tivoli. Gjør deg klar for å beundre de varme lysene med gapende munn og juleklart sinn. Når showet er over er kan du kjøpe med deg noen hjemmelagede julegaver i en av bodene eller nyte fortryllende toner i konserthallen. Danmarks beste sangere samler seg i teaterkonserten «Come Together» som passer seg like bra for oss nordmenn som dansker da det ikke er noen dialog, kun vakker sang. Beatles klassikere tolkes om av Nikolaj Cederholm og Hellemann-brødrene på en teatralsk og uforglemmelig måte.

2.      Utallige julemarkeder

Copenhagen, Christmas_Medium_3

© Visit Denmark

Leter du etter gaven til hun som har alt, eller vil du imponere med noe helt unikt? Da bør du ta deg tid til å spasere gjennom de utallige julemarkedene som er spredt utover byen. Dersom du vil på et lite og intimt marked anbefales markedet på Nyhavn, der du kan vandre på den idylliske bryggen samtidig som du leter etter nye skatter. Det er en god mulighet til å både se en av Danmarks mest kjente severdigheter og finne noe som kan glede de der hjemme.

Christmas_in_Copenhagen_-_Strøget_Photographer__Morten_Jerichau

© Visit Copenhagen/Morten Jerichau

Om du allerede er i gang med å shoppe gaver i hovedgaten Strøget kan du stikke innom julemarkedet på Højbro Plads som ligger midt på strekningen. Det føles som om du vandrer rett inn i en helt egen julelandsby som du aldri vil forlate! Dersom du ikke får nok finnes det også et marked på Kongens Nytorv, som ligger midt imellom de overnevnte.

3.      Bli med på en kongelig feiring

Kronborg dækket af sne.

© Thomas Rahbek / Kronborg Slott

Dersom du ønsker et annet bakteppe enn København by til julefeiringen bør du ta metroen til Kronborg Slott som er åpent i helgen 28-29 november og 5-6 desember. Her finnes det meste av hjemmelagede smykker og gjenstander som kan bli den perfekte julegaven, kun en metrotur unna byen. Nyt synet av det storslagne bygget som lyses opp av julelys og setter deg i en fantastisk stemning.

4.      Den gode gamle smaken av jul

Dansk julemat - Elena Shashkina - Shutterstock

© Shutterstock / Elena Ehashkina

Det er ikke ekte jul uten ribbe, pinnekjøtt og medisterkaker, men hvorfor ikke prøve naboens favoritter i tillegg? Det er en klar grunn til at maten er og blir tradisjon, rett og slett fordi det er uslåelig godt! Danskene er spesielt glade i å arrangere store julelunsjer, slik at man får en smak av alle favorittene på en gang. Du og dine venner kan sette dere ned rundt et bord og nyte både rødkål, brun saus, stekt and og kokte poteter. Ikke glem å lete ordentlig etter mandelen i «risgrøden».

5.      Ekte dansk julebrygg

Julebrygg i København MaxyM Shutterstock

© Shutterstock / MaxyM

Er det noe danskene kan, så er det øl. Jula er selvsagt ikke noe unntak, og flere av de store bryggeriene har sine egne julebrygg. J-Day, dagen da juleølet kommer ut i butikken regnes som den første «juledagen». Hendelsen skjer den første fredagen i November og markerer at julen nærmer seg. Det er ofte utdeling av smaksprøver i blant annet Strøget, og flere lokale feiringer. Se også Visit Denmark sin oversikt over julearrangementer slik at du ikke går glipp av noe!

Det er med andre ord flere grunner til å ta den korte turen over vannet og til nabolandet Danmark for å finne julestemningen. La deg fortrylle av julelys, spis deg stappmett på god mat og ta med deg juleskatter hjem. Hos Bravofly finner du billettene til ditt neste juleeventyr. God tur og glædelig jul!

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier