Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > Europa > Nyt juleatmosfæren i Aberdeen

Europa

Nyt juleatmosfæren i Aberdeen

Nyt juleatmosfæren i Aberdeen
november 26
10:00 2015

Fra november til desember er Aberdeen en juleby av de sjeldne. Med fyrverkerier, julemarkeder og talløse aktiviteter skal det godt gjøres å ikke finne julestemningen i Skottland.

Aberdeen er Skottlands tredje største by og med sine 230 000 innbyggere vet den godt hvordan å kalle frem julestemningen. Helt fra starten av november og til nyttår lyses byen opp av aktiviteter og en herlig atmosfære.

Starter med et show og en parade

berdeen City Council - Under julefeiringen i Aberdeen står det mye spennende på programmet for både store og små

                                                                                                                                             © Aberdeen City Council

Det er ikke bare sommeren som er festivalsesong. Når nettene blir lange og kulda setter inn sparkes nemlig Aberdeen Winter Festival i gang. I november braker det løs med fyrverkeri på stranden. Der får du se ildsjonglører i tillegg til det 20-minutter lange fyrverkerishowet som markerer starten på førjulstiden i byen. Det blir en kveld du ikke glemmer med det første.

Noen uker senere tennes julegrana i byen, som er en gave fra Aberdeens søsterby Stavanger. Seremonien ledes av borgermesteren og en spesiell gjest sammen med en representant fra energibyen Stavanger. Til lyden av julesanger tennes lysene på grana og julestemningen kan legge seg over byen.

Skrur på lysene en etter en

Aberdeen City Council - Bli med på en spennende og annerledes julefeiring i den skotske byen Aberdeen

© Aberdeen City Council

Når skottene skrur på lysene holder det ikke å skru på bare en bryter, det må en parade til! Sammen med borgermesteren går paraden gjennom Union Street, byens bankende julehjerte, og lysene som henger over gaten skrus på en etter en etter hvert som paraden går forbi. Tusenvis av tilskuere samles for å få med seg skuet, som hvert år har et nytt tema. I 2015 er det «Twelve Days of Christmas» som gjelder og gir deg høytidsstemningen på tolv ulike måter.

Bare noen dager etter at julelysene er slått på i byen kommer både julenissen og reinsdyrene til byen for å vise seg frem til alle innbyggerene og tilreisende til Aberdeen. Paraden starter ved Union Street og ender på TrinityCentre. Her får de små også mulighet til å hilse på selveste julenissen og reinsdyrene. Kanskje du vil overlevere ønskelisten selv i år?

Bugnende julemarkeder

Aberdeen City Council - Skottene kan det å ringe julen inn og i Aberdeen er du garantert en herlig start på høytiden

                                                                                                                                             © Aberdeen City Council

I år får Aberdeen enda et stemningsfylt tilskudd på juletrestammen med sin helt egne julelandsby. Rundt Union Terrace finner du et stort marked som blant annet huser en skøytebane hvor du enkelt kan prøve deg på glattisen i trygge rammer. Her finner du alt du trenger for å komme i julestemning, uansett alder. Sleng deg med på karuseller, knask på brente mandler og kjenn på følelsen av å være barn rundt juletider igjen.

Aberdeen Country Fair er et månedlig marked som finner den siste lørdagen i hver måned, men i desember er det duket for tre markeder. Spredt utover Belmont Street finner du en rekke lokale produsenter som alle sørger for at du kan få en ekte skotsk vri på julepresangene. Hva med skotsk ost til mor eller vaskeekte skotsk whisky til far? Det er garantert å sikre deg noen bonuspoeng hos hvem nå enn du gir disse unike gavene til. Og det er slettes ikke å forakte!

Heldigvis er ikke den skotske julebyen langt unna og billettene til Aberdeen finner du enkelt frem til med Bravofly. God tur!

 

Hovedbilde © Aberdeen City Council

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier