Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > Asia > 10 opplevelser du ikke kan gå glipp av i Bangkok

Asia

10 opplevelser du ikke kan gå glipp av i Bangkok

10 opplevelser du ikke kan gå glipp av i Bangkok
desember 11
12:49 2015

Bangkok er klar for deg, men er du klar for Bangkok? Få med deg thailandkjenner Odd Myklebusts topp 10 liste til hva du må oppleve i den thailandske hovedstaden.

Odd Myklebust er til daglig samfunnsredaktør i Drammens Tidende, men driver også bloggen Behind the Smiles hvor han deler av sin enorme kunnskap om Thailand. Derfor spurte vi om han ville dele sine 10 beste tips til opplevelser i Bangkok med oss og han stilte gladelig opp!

1.      Grandiose Grand Palace

Bravofly - Shutterstock - Det kongelige palasset i Thailands hovedstad Bangkok er et vakkert skue

  • Kongepalasset er et must, men det er et tidkrevende prosjekt. Her er det mye å se, lange køer og gjerne svært varmt. Bruk gjerne en kvalifisert guide som kan lede deg til de viktigste bygningene og severdighetene. Området er på hele to kvadratkilometer og du sparer mye tid om du leier guide. Den mest fascinerende attraksjonen for mange er tempelet med smaragd-buddhaen. Husk å ta med rikelig med flaskevann!

2.      Wat Pho, thaimassasjens vugge

Bravofly - Shutterstock - I Wat Pho tempelet ligger en unik 46 meter lang liggende buddha, Bangkoks stolthet

  • Av de mange templene som finnes i Bangkok rangeres Wat Pho tempelområdet som det viktigste. Wat betyr tempel på thailandsk og dette tempelet ligger like i nærheten av Grand Palace, som gjør at det lett kan kombineres. Bygget er berømt for den 46 meter lange, liggende Buddha-statuen og det var i dette tempelområdet at den thailandske massasjekunsten først ble oppfunnet.

3.      Opplev det rike elvelivet

Bravofly - Shutterstock - Ta en tur på elven Chao Praya med sjåfør og opplev Bangkok fra båt

  • Hopp på Bangkok Skytrain til endestasjonen Pier Thaksin og lei en båt med sjåfør som kan ta deg med rundt i de såkalte klungene. Dette er sideelver og kanaler til den majestetiske elven Chao Phraya. En slik tur er herlig forfriskende avkobling fra varm, eksostung storbyjungel og båtene stanser ved flere kjente turistattraksjoner. Ett av dem er soloppgangstempelet Wat Arun. Tempelet er dekket av porselensbiter og skinner i soloppgangen.

4.      Historiske Jim Thompson House

Bravofly - cowardlion shutterstock - Jim Thompson House er en vakker villa i teak som er verdt et besøk i Bangkok

© cowardlion / shutterstock.com

  • Jim Thompson House er en stor og svært fascinerende teakvillaen midt i Bangkok som er et svært spennende møte. Jim Thompson var en forretningsmann som gjorde thai-silke til et verdensprodukt, men som forsvant sporløst på 60-tallet. Han etterlot seg et arkitektonisk mesterverk av en villa som i dag er et åpent museum som bør oppleves.

5.      Koble av i Lumpiniparken

Bravofly - Siixth Shutterstock - Lumpini Park er en av Bangkoks grønne lunger hvor du kan slappe av og la deg fascinere av varanene

© siixth / shutterstock.com

  • Alle metropoler bør ha sin egen grønne lunge og Bangkok er intet unntak. Lumpiniparken ligger i byens businessdistrikt i hjertet av byen og er omgitt av høyhus med kontorer og eksklusive leiligheter. Inngang til parken er helt gratis og det eneste som koster penger er en padletur på parkens innsjø. Parken yrer av liv og det virkelig særegne er varanene, meterlange etterkommere av dinosaurene, som lusker rundt i parken som om den tilhørte dem. Turister tror knapt sine egne øyne, mens de faste brukerne er vant til dem. Selv om Bangkok er en millionby er parken så stor at du lett finner et ledig sted å slappe av.

6.      Bugnende boder og flytende marked

Bravofly - Juriah Mosin Shutterstock - Det flytende markedet Damnoen Saduak er ett av fire flytende marked du kan oppleve i Bangkok

© Juriah Mosin / Shutterstock.com

  • Det er ikke mindre enn fire flytende marked i Bangkok. Her selges frukt, fisk og annen lokal mat og markedene er typiske for Thailand. I tillegg har de blitt store turistattraksjoner. Hvilket marked man velger har ikke så mye å si, men Damnoen Saduak er nok det markedet som er mest kjent blant reisende. Dette fordi det er svært fotogent.

7.      Forfriskninger i høyden på Sky Bar, Lebua

Bravofly - Shanti Hesse Shutterstock - Sky Bar Lebua gir en enestående utsikt over Bangkok

© Shanti Hesse / Shutterstock.com

  • Skal du først ut for å kose deg en kveld kan du ta Skytrain ned til elven. Noen få hundre meter oppover ligger den 63-etasjers Lebuabygningen. Helt på toppen ruver Sky Bar, Lebua, som visstnok er den høyest beliggende friluftsbaren i verden og gjort kjent gjennom Hangover-filmene. Mer interessante enn drinkene, som er dyre, er en fenomenal utsikt over Bangkok. Utsikten alene gjør baren vel verdt et besøk.

8.      Sjarmerende og unike Cheap Charlies Bar

Bravofly - Jude Masti Flickr - Cheap Charlie's Bar i Bangkok har en sjel og atmosfære du skal lete lenge etter for å finne andre steder

© Jude Masti / Flickr.com

  • En kontrast til Lebuas dyre Skybar er sjarmerende og politisk ukorrekte Cheap Charlies bar på Sukumvit. Dette er en slags surrealistisk strandbar midt i asfalten, med så mange utskårne hodeskaller, dyr og gjenstander at du knapt ser servitøren bak disken. Når du endelig har fått øyekontakt dukker det plutselig opp et elektrisk tog som passerer over hodet dit. Her koster alle drinkene det samme (ca 15 kroner) og det sies at den eneste utkastelsesgrunnen er hvis en forsøker å gi driks. Dette området av Bangkok inneholder fascinerende gatemarkeder og byens beryktede Red Light District.

9.      Shop til du stuper

Bravofly - Tooykrub Shutterstock - Central World kjøpesenteret har over 500 butikker og er et enormt senter i Bangkok

© Tooykrub / Shutterstock.com

  • Det finnes en rekke kjøpesentre i Bangkok, og to av dem, Central World og Siam Paragon, er virkelig i verdensklasse. Begge er lett tilgjengelige med Skytrain. Central World er et enormt kompleks med over 500 forretninger, 100 restauranter og ikke mindre enn 15 (!) kinoer. Her arrangeres det konserter, det finnes et eget læresenter for barn og Central World er derfor mer enn bare et kjøpesenter. Siam Paragon er ikke like stort, men mer eksklusivt. Her ligger luksusbutikkene som perler på en snor og det huser også et fantastisk akvarium, Sørøst-Asias største.

10. Verdens største Chinatown

Bravofly - Artistpix Shutterstock - Bangkoks Chinatown er verdens største og her kan du ta en reise gjennom kinesiske smaker

© Artistpix / Shutterstock.com

  • Verdens største Chinatown ligger i området rundt Yaowarat Road i Bangkok. Her har kineserne holdt til i 200 år og i bakgatene syder det av liv. Her, blant matboder, klesboder og bruktboder, kan du få kjøpt og spist alt. De store menneskemengdene til tross, dette området er enormt sjarmerende. Kjenn luktene, se de lysende skiltene, fargene og stemningen. Du vil garantert lengte tilbake!

 

Hovedstaden til smilets land Thailand er med andre ord rik på opplevelser. Når du kjenner at Bangkok kaller finner du enkelt frem til billettene med Bravofly. Hva venter du på?

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier