Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > Europa > Italias best bevarte hemmeligheter

Europa

Italias best bevarte hemmeligheter

Italias best bevarte hemmeligheter
januar 13
10:43 2016

Lyst på en annerledes reise i Italia? Dropp de kjente byene i sør og vend nesen mot nord i landet. Jan Terje Melandsø er italiakjenner og gir deg sine beste tips til en reiserute utenom det vanlige.

Melandsø driver nemlig bloggen Solo Italia, hvor han ønsker å presentere landet Italia og alt som dette vakre landet har å by på. Etter julaften la han ut på nok en reise, denne gangen med Nord-Italia og småbyen Lucca som mål.


  • Denne småbyen regnes for å være en av Italias best bevarte hemmeligheter, og målet med turen er å kombinere denne hemmeligheten med andre perler på veien, forteller Jan Terje.

For å bli med på reisene til Jan Terje og få enda flere reisetips til Italia kan du følge ham på Instagram!  

 

Kombinerer det ukjente og det berømte

Genova er en av mange vakre italienske byer som må oppleves når en er i Nord-Italia

Lucca når man enkelt med både bil og tog. Selve turen tar bare en halv time fra Pisa eller 90 minutter fra Firenze, men Jan Terje starter turen i Milano.

  • Milano er et flott utgangspunkt da flybillettene hit er blant de rimeligste. Reisen gjennom denne regionen byr på noen av Italias mest verdenskjente attraksjoner. Det er nettopp denne kombinasjonen, hvor det stille og ukjente varieres med det mer berømte og hektiske, som fascinerer meg, sier han.

Ferden går så med tog sørover mot Genova, en by som byr på en nydelig utsikt utover det blå havet. Det blir en god mulighet til å få strukket litt på bena.

  • En spasertur langs strandpromenaden Corso Italia, som ender i det fredfulle og bortgjemte fiskeværet Boccadasse, gjør godt etter en lang flytur. Dette minner om de mer kjente landsbyene Cinque Terre, som er hvor neste etappe går.

 

Ligurias vakre landskap

De 5 små fiskerlandsbyene som utgjør Cinque Terre er et helt unikt skue og må bare oppleves når en er i Italia

De fem fiskerlandsbyene som utgjør Cinque Terre er et enestående motiv. Om du vil kan du gå rundturen innom alle landsbyene, som tar cirka 5 timer. Hvis ikke finnes det et lokalt tog til korte fem-minutters turer mellom byene, som blir kalt for «de fem land». Når du har utforsket landsbyene kan du hoppe på toget igjen videre mot Toscana, et område som er blitt veldig godt kjent for oss nordmenn. Rundt byen Carrara finnes det nærmere 150 marmor-steinbrudd og herfra hentet de marmor til Operaen i Oslo, som fikk mye omtale i norske medier.

  • Den samme marmoren er brukt i både det skjeve tårn i Pisa og Firenze sin berømte domkirke, Santa Maria del Fiore. Begge disse byene ligger i kort avstand fra Lucca, og du kan ta dagsetapper dit.

En fordel med Nord-Italia er de gode og hyppige togforbindelsene mellom de store byene. Enten du velger å reise med hurtigtog eller de mer langsomme lokale togene, kan du enkelt komme deg fram i landet. Returen kan du ta fra Lucca og til Milano, gjennom byer som Bologne eller Parma.

  • Reisen går da gjennom en region som er verdensberømt for sine mattradisjoner. Dersom trangen til pasta og skinke blir for stor kan du ta en stopp her også, avslutter Jan Terje.

Enten du velger å følge ruten til Jan Terje eller bare vil plukke ut noen tips på veien, vil du få en Italiatur utenom det vanlige. Billettene til dette vakre landet hjelper Bravofly deg gjerne med. Ciao!

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier