Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > Skandinavia > 11 vakre vinterferieeventyr

Skandinavia

11 vakre vinterferieeventyr

11 vakre vinterferieeventyr
februar 12
10:55 2016

På jakt etter frisk fjelluft i vinterferien? Da bør du spenne på deg skiene og sette utfor bakken i en av disse 11 vakre skianleggene. Ferien nytes tross alt best med ski på beina

Det er ikke uten grunn at vinterferien er kjærkommen. Et avslappende avbrekk fra hverdagens mas, og en gylden mulighet til å suse nedover skibakken. Tar du turen til ett av disse 11 skianleggene er du garantert et uforglemmelig vintereventyr.

1.      Høyfjellsluft på Hafjell

BFly - Hafjell Skisenter

© Hafjell Alpinsenter

Hafjell er ikke bare ett av landets mest ettertraktede alpinområder, men i 2016 skal det også arrangeres øvelser i alpint og park under Ungdoms-OL. Resultatet blir en folkefest! Tar du turen i vinterferien kan du cruise nedover de mange bakkene og nyte fjelluften.

2.      Hele Norges Hemsedal

 Kalle Hägglund Skistar Hemsedal

© Kalle Hägglund / Skistar Hemsedal

Hele norges skistue Hemsedal må sies å være en sikker vinner hvert eneste år. Her finner du kilometervis med løyper, bakker og terrengparker som utgjør den perfekte lekegrind. Det fins få ting som sier vinterferie som å stå på ski på pudderføre. Og foruten å være et førsteklasses skisted kan Hemsedal også skilte med ! Kan det bli bedre?

3.      Begeistra for Beitostølen

BFly - C.H Visit Norway

© C. H. / Visit Norway

Enhver nordmann har nok kjent på fjellheimens kall, og da er Beitostølen en av selve kronjuvelene i fjellheimen. Spenn på deg turski og gi deg i kast med preparerte løyper eller sett utfor bratte bakker. Uansett hva du velger er du garantert vakker vinterstemning.

4.      Åre, Sveriges vintervugge

BFly - Karl Hägglund Skistar

© Karl Hägglund / Skistar

Noen timer fra Trondheim finner du Sveriges vintervugge, og Midt-Norges vinterparadis, Åre. En liten, men pittoresk by som er kjernen i det som er blitt hele Skandinavias mest internasjonale skidestinasjon. Her kan du boltre deg i talløse bakker, tonnevis med snø og spektakulær utsikt. Med svenske priser kan det heller ikke bli feil.

5.      Topp i Trysil

BFly - Ola Matsson Skistar

© Ola Matsson / Skistar Trysil

Med det imponerende Trysilfjellet som bakteppe er Trysil en vinterperle av de virkelig sjeldne. Med snøgaranti, flere hundre kilometer med preparerte løyper og de flotteste bakker er du garantert topp stemning. Når solnedgangene kan bli som på bildet over har du virkelig alt du trenger samlet på ett sted.

6.      Majestetiske Meråker

Meråker har oppfostret mang en suksessfull skiløper, og hos Meråker Alpinsenter kan du boltre deg i de flotte løypene. Bare en liten time unna Trondheim venter godt preparerte nedfarter, unike off-piste muligheter og barnebakker. Uansett om du velger alpin, snowboard eller telemark finner du noe her

7.      Herlige Hovden

I toppen av Setesdalen ligger Hovden Alpinsenter, hele Sørlandets skiparadis. Med 32 løyper, 3 heiser og 5 skitrekk fordelt over tre løyper finner du noe for alle her. Terrengparken er ett av deres satsningsområder, hvor Hovden har gått inn for å være med i kampen om Norges beste terrengpark. Spredt over 1250 meter finner du over 30 blå og røde elementer, inkludert det som kanskje er landets eneste 4-liner. Hva venter du på?

8.      Stemning i Sirdal

Bare 1,5 time utenfor Stavanger venter Sirdal, med sine storslagne nedfarter og stemningsfulle løyper. Her finner du alt du kunne trenge, fra terrengpark med hopp og rails til topp barneområder med karuseller. For deg som er glad i kveldskjøring finner du også flomlys-belyste løyper.

9.      Magiske Myrkdalen

BFly - Sverre Hjørnevik Myrkdalen

© Sverre Hjørnevik

Voss er kanskje Norges ekstremsporthovedstad, men det byr også på en rekke muligheter for skifantasten. Myrkdalen er et pudderparadis like utenfor Voss, som kan skilte med terrengparker, skicross-løyper og herlig off-piste terreng. Med skibuss som går til Myrkdalen fra Voss er det intet problem å komme seg dit heller.

10. Moro for alle i Målselv

Nordlands største fjelldestinasjon finner du i Målselv Fjellandsby, hvor herlige skibakker og langrennsløyper med panoramautsikt venter. Foruten den hyggelige stemningen og regionens vakre natur kan fjellandsbyen by på muligheter for fantastisk skikjøring, skipark, restaurant og pub. Det blir garantert moro, uansett om du kommer med kompisgjengen, kollegene eller slekta.

11. Rett ned i Riksgränsen

På starten av 1900-tallet var byen Riksgränsen folketom på grunn av uhåndterlige mengder snø. Det som den gangen var et problem er nå blitt byens største fordel, og det er ikke uten grunn at det blir kalt for Sveriges beste skisted. Selv om mesteparten av moroa finnes off-piste er det flust av preparerte bakker og løyper å ta av. Söta bror vet hva de holder på med!

Vinterferien kan bli en spennende uke dersom du spenner på deg skia og setter utfor bakken til disse senterene. For å komme deg land og strand rundt kan du enkelt sikre deg billetter med Bravofly. God tur!

Hovedbilde © Daniel Rönnbäck

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier