Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > Europa > Gran Canaria-kjennerens beste tips

Europa

Gran Canaria-kjennerens beste tips

Gran Canaria-kjennerens beste tips
februar 16
14:23 2016

Skal du til Gran Canaria for første gang eller har du vært der flere ganger? Da bør du få med deg Gran Canaria-kjenner Frode Johnsens tips til reisen.

I starten av 2009 bodde Frode Johnsen på Gran Canaria. Da han savnet litt reiseinformasjon om øya tok han saken i egne hender og startet bloggen Gran Canaria Ferie. Med over 120 innlegg er det en av de klart største reiseguidene om øya og Frode er med andre ord rett mann til å spørre om tips til en tur til øyparadiset.

En øy med noe for alle

BFly - Shutterstock - Enten du vil gå fjellturer eller nyte late dager på stranden kan du gjøre det på Gran Canaria

Gran Canaria er blitt en av nordmenns favorittdestinasjoner. For Ola Nordmann er det nok varmen som frister mest, men Kanariøyenes tredje største øy har mye mer å by på enn bare det å ligge på stranden. Gran Canaria omtales ofte som et kontinent i miniatyr, som naturlig nok byr på varierte opplevelser.

  • Du kan for eksempel dra på vandretur i fjellene hvor det er 10 grader kaldere enn det er på stranden, i natur som til og med norske fjellentusiaster vil misunne. En av Spanias største storbyer ligger nord på øya, og til Las Palmas kan man dra på storbyferie uten å merke noe til masseturismen sør på øya, sier Frode.

Dersom du er blant de som er opptatt av å reise til ferie på eksotisk upløyd mark, er kanskje ikke Gran Canaria rette destinasjonen for deg. Men for de fleste andre har øya absolutt noe å by på, uten at det svir i lommeboka forteller Frode.

  • Ungdommer, par, barnefamilier såvel som pensjonister trives alle på øya. Sol og bading frister nok mange, men også prisnivået. På de fleste steder, foruten turistfellene, er det nærmere halve prisen på det meste.

Sand, storby og småretter

BFly - Shutterstock - Gran Canaria har mye å by på, enten du vil utforske sanddyner eller nyte deilig tapas

Dersom det er din første tur til øya er Frode klar på hvor reisen burde gå til. Maspalomas sør på øya, hvor du bor sentralt og med kort vei til de fleste attraksjoner.

  • Det bør være obligatorisk å gå en dag i sanddynene nede ved stranden i Maspalomas og Playa del Ingles. Samtidig bør man sette av en dag til å reise nordover til Las Palmas for å oppleve noe annet.

Det spanske kjøkkenet har mang en velsmakende og spennende rett å by på. Blant de mest kjente er tapas, en betegnelse på en buffet-liknende matopplevelse.

  • Tapas må du bare prøve. For eksempel på tapasbaren Capaco i San Fernando, som ligger like ovenfor Playa del Ingles. Ellers er en vandretur i fjellene med Rocky Adventure også noe ganske spesielt som du bør få med deg.

Legg ut på landeveien

BFly - Shutterstock - Lei en bil og utforsk Gran Canaria fra landeveien for å få en annerledes opplevelse

For deg som har vært på Gran Canaria et par ganger allerede, og vil oppleve noe nytt, har Frode løsningen klar. Lei deg en bil og opplev øya fra landeveien.

  • Men ikke gjør den klassiske feilen med å kjøre rundt hele øya på en dag. Det ser ikke ut som en veldig lang tur, men du blir fort sittende inne i bilen hele dagen. Del heller øya opp i tre soner; vestkysten, nordsiden og de sentrale områdene.

Dersom du ønsker det anbefaler Frode å overnatte på noen hoteller inne på øya, for eksempel Parador de Cruz de Tejeda eller La Hacienda del Buen Suceso like utenfor Arucas på nordsiden.

  • På nordsiden finner du små byer som Tejeda, Valleseco, Firgas, Teror, Moya og Arucas som alle har sitt helt eget særpreg og bør oppleves. Ta også gjerne turen opp til Guayadeque-dalen hvis du enda ikke har vært der. Her bor fortsatt noen i grottehus. I tillegg finner du Restaurante El Centro her, en veldig god restaurant som ligger inne i en grotte, sier Frode.

Frodes 3 favoritter

BFly - Shutterstock - Strendene på Gran Canaria er lange, varme og et perfekt sted å koble helt av

Enten du er førstegangsreisende eller rutinert på Gran Canaria kan du nyte godt av Frodes tips. Som en liten bonus ba vi han også om å dele sine tre favoritter med oss, som virkelig byr på flotte opplevelser.

  1. Den beste restauranten på Gran Canaria er Restaurante Bamira, som ligger i Aguila Playa ved San Agustin. Høyt prisnivå til Gran Canaria å være, men en gastronomisk opplevelse man ikke finner så mange andre steder.
  2. Melanara er en liten by på østkysten ca. 10 minutter nord for flyplassen. Her venter en veldig stor og fin strand hvor det er perfekt å slappe av på søndager.
  3. 10 minutter innover øya fra Vecindario ligger den lille byen Agüimes. Kirken Iglesia de San Sebastián er en av de flotteste bygningene på hele øya, og på plazaen utenfor er det fint å reise for å spise lunsj på lørdager.

Det mangler altså ikke på opplevelser, smaker eller spennende aktiviteter på Gran Canaria. Med flotte tips og råd fra Frode med på veien er du garantert en spennende tur. Flybillettene finner du enkelt frem til med Bravofly. God tur!

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier