Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > Norge > Oppskriften på en uforglemmelig påskeferie

Norge

Oppskriften på en uforglemmelig påskeferie

Oppskriften på en uforglemmelig påskeferie
mars 04
09:03 2016

Vinterferien er knapt over før en ny høytid og ferieperiode melder seg. Det er med andre ord bare å begynne å planlegge påskeferien, som i år faller mellom 21 og 28 mars.

Enten du feirer i utlandet eller i Norge er det flust av muligheter for en avslappende uke før snøen smelter og våren melder sin ankomst. Her er noen tips til hvordan ferien kan nytes best.

Opplev virkelig påskekrim

nøkkellås shutterstock

Dersom ferien tilbringes med barn i Oslo-området anbefales et besøk til Norsk Folkemuseum for litt ekte detektivarbeid. Etter å ha fulgt ledetråder og løst mysteriet er det tid for pannekakesteking og påskens obligatoriske eggmaling.

Hvis du derimot ferierer uten barn finnes det også mysterier du kan løse, under en intens time innestengt i et rom. En aktivitet som har økt i popularitet den siste tiden er «Escape rooms». Her låses du og dine venner inn i ett rom med et spesielt scenario, og eneste måten du kommer deg ut på er å løse den aktuelle gåten. Timen flyr av gårde i den desperate og morsomme jakten etter koder og nøkler.

Nedenfor er et utvalg av aktører som tilbyr Escape rooms:

Påskeskirenn, puddersnø og afterski

Soloppgang i Jotunheimen - Asgeir Helgestad - Arctic Lights AS - Visitnorway.com

© Asgeir Helgestad/Arctic Light AS/visitnorway.com

Mange velger å tilbringe påsken på hytta, enten den er eid eller leid. Noen ønsker kanskje mer utfordrende bakker og et høyere tempo enn andre. De fleste av slalåmbakkene er fortsatt åpne i påsken, så du har muligheten til en siste langhelg eller uke med pudder snø og offpiste. Dersom du lurer på hvor du skal kan du lese denne guiden, med gode alternativer rundt omkring vårt vakre land.

Aking i snøen Ch - visitnoway.com

© CH/visitnorway.com

Dersom afterski frister kan det være lurt å ta en kikk på topp 3 afterski i Norge, da får du garantert en fantastisk opplevelse. De fleste store skianleggene har ekstra arrangementer i påsken. I tillegg til den vanlige bakkekjøringen og afterskien kan du blant annet oppleve Afterskien på Ryk & Reis, samt avslutningen av Vinterlyd, P4 og Kreftaksjonens musikkturné på Hafjell. Trysil byr på en eventyrlig avslutning på sesongen med Trysilsmellen og Valles påskeparade for barna. De voksne kan sette snuta mot tradisjonsrike Seterrock på Knettsetra. I Hemsedal er det som vanlig flust med DJ’er og barneleker med Valle, men du kan også få med deg storslalåm konkurransen MySkiStar Paralellcup og Ralley to the Valley, en stor utforkonkurranse. Fart og moro blir det uansett nok av!

Rauland-Vinter-Ch - visitnorway.com (2)

© CH/visitnorway.com

Om tiden tilbringes på hytta finnes mange gode alternativer for å arrangere påskeskirenn, hvem vet, kanskje det første rennet leder til en god tradisjon? For å gjøre skirennet ekstra morsomt anbefales utkledningskonkurranse, rebusløp og ski-stafett!

Påske i nord

Reinslede - Terje Rakke - Nordic Life - visitnorway.com

© Terje Rakke/Nordic Life/visitnorway.com

Når du rett og slett ønsker en ferie uten kjas og mas men ønsker å bli hjemme i Norge, bør turen gå nordover. Her kan du fylle påsken med fantastisk natur og spektakulære opplevelser. I Kautokeino kan du bli med på Påskefestivalen, som garantert blir stemningsfullt.

Hundeslede - Terje Rakke - Nordic life - visitnorway.com

© Terje Rakke/Nordic Life/visitnorway.com

Stå som publikum på VM i reinkappkjøring og samisk Grand Prix eller prøv deg på lassokasting og kulturmønstring, joiking inkludert. Når roen legger seg over påskefjellet er det få ting som imponerer mer enn en tur med hundeslede over de endeløse, snødekte viddene.

På jakt etter påskesola

Lisboa - shutterstock

Hvis vinteren føles litt lang og kuldegrader ikke frister, kan snuta vendes sørover. Det finnes flust av reisemål som passer seg ypperlig for en langhelg eller spontan ferieuke. Med Bravofly finner du billetter til de store (og små) byene i Europa, slik at overgangen til norsk sommer ikke føles så lang og mørk. Gå på byvandring i Lisboa, ta en shoppinghelg i London eller nyt late dager på spa i Tallin. Uansett hva du velger er du garantert en påske full av latter, moro og kanskje til og med Kvikk Lunsj!

Hovedbilde © CH / Visitnorway.com

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier