Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > Europa > Magiske og storslagne Cinque Terre

Europa

Magiske og storslagne Cinque Terre

Magiske og storslagne Cinque Terre
april 26
14:33 2016

Som perler på en snor ligger Cinque Terre, en av Italias største turistattraksjoner. Fem landsbyer med sin egen unike sjarm venter på den som ønsker å oppleve den helt unike historien.

Ved Italias nordvestlige kyst klamrer Cinque Terre seg til de stupbratte klippene i nasjonalparken med samme navn. Enten du vil gå den 12 kilometer lange turen mellom byene eller ta toget er du garantert en spennende opplevelse. Les mer om byene og området i vår guide, og når du er klar til å bestille flybillettene til Pisa eller Genova, de nærmeste flyplassene, finner du de enkelt med Bravofly. God tur!

Den rike historien

Navnet betyr «De fem land», da landsbyene i gamle dager var fem selvstendige lilleputtstater før de ble underlagt adelsrepublikken Genova. Azure-stien knytter landsbyene sammen og var helt frem til 1800-tallet deres eneste måte å komme seg mellom landsbyene. Den samme stien er et populært vandremål i våre dager, og tar deg på en fantastisk rute langs fjellsidene. Bil kan du bare glemme, da den eneste motoriserte transportmåten mellom byene er et tog. Vil du overnatte i en av byene finnes det en rekke hoteller og koselige vertshus å benytte seg av.

Vår vandring starter i nord, i retning Genova, og tar deg med videre sør i retning Pisa. Den største fordelen med å ta beina fatt gjennom dette verdensarvsområdet er utsikten, både til havet og byene. På vei gjennom det kuperte landskapet vil du få utsikt til landsbyene en etter en, og de karakteristiske pastellfargede husene.

Majestetiske Monterosso al Mare

Bravofly - Shutterstock - Mellom de 5 land, Cinque Terre, kan du gå en storslagen gåtur og oppleve den italienske riviera

På starten av turen kommer du til den første landsbyen, Monterosso la Mare. Dette er en av de eldste av de fem byene og den mest besøkte. Byen ligger omkranset av vinranker og oliventrær, og her finner du krystallklart vann samt en fantastisk strand ved foten av klippene. Etter å ha tilbragt noen timer på den vakre stranden kan du roe helt ned med noe godt i glassset og se livet passere på El Enoteca.

Mat må en også ha, og der er Da Eraldo en sikker vinner. Sørg for at du får med deg synet av de mange stilige kirkene, som Church of Saint John the Baptist, i tillegg til de ikoniske husene. Bare det å vandre gjennom de smale brosteinsgatene med de gamle byggene på begge sider er en opplevelse i seg selv.

Vakre Vernazza

Bravofly - Shutterstock - Selve kronjuvelen på den italienske riviera er Cinque Terre, fem små fiskelandsbyer som byr på en utrolig reise

Neste landsby er Vernazza og denne regnes som en av de vakreste og mest pittoreske fiskerlandsbyene på hele den italienske rivieraen. Byen ble grunnlagt rundt år 1000, og er den eneste med en ordentlig havn. Selv om du finner en liten strand her er det sightseeing som ofte står i hovedfokus. Blant annet den vakre kirken Margherita d’Antiochia eller Doria-slottet, som byr på en vakker utsikt over byen.

Middagen kan du fortære på Il Pirata delle 5 Terre, en populær kafe kjent for singode pasta og bakverk – prøv gjerne deres risotto med sjømat! Noe du heller ikke kan gå glipp av er Gelateria Vernazza, hvor du får det som mange kaller Italias beste is til en rimelig penge. Da den er populær må du regne med litt kø, men stol på oss – det er det verdt!

Koselige Corniglia

Bravofly - Shutterstock - Nasjonalparken Cinque Terre i Italia har mye å by for reisende

Corniglia er virkelig unik i Cinque Terre. Byen er den eneste av de fem som ikke ligger rett ved sjøen. 100 meter over havet hviler nemlig byen, omringet av vinmarker. Corniglia har vært kjent siden romersk tid og har sitt navn etter Gens Cornelia, den romerske familien som for lenge siden eide området. Er du sulten kan du ta turen innom Osteria a Cantina de Mananan, et godt sted for lunch. I byen må du få med deg St. Pietro-kirken, det store hvite bygget dedikert til byens beskyttende helgen ved samme navn.

Inne i kirken venter det vakre takmalerier og to særdeles imponerende glassmaleri bak alteret. Foruten kirken må du få med deg suvenirsjappa MG Cinque Terre. Vanligvis skyr du kanskje unna suvenirbutikker som denne, men her får du en annerledes opplevelse. Butikken samarbeider med lokale kunstere og du finner ingen av de vanlige suvenirene de selger alle andre steder. MG er det perfekte sted for å kjøpe noe som kan minnes turen.

Magiske Manarola

Bravofly - Shutterstock - Ta beian fatt og gå mellom Cinque Terre, de fem helt spesielle fiskelandsbyene på den italienske riviera

Landsbyen Manarola ikke bare kjent for å være en av fem i Cinque Terre, men også sin fantastiske Sciacchetrà-vin. Allerede i romerske tider nevnte forfatterene den høye kvaliteten på vinen fra dette området. Foruten å dra på vandring gjennom byen kan du sette sjøbein og bli med på cruise i solnedgangen sammen med Enjoy Cinque Terre Boat Tours. Utsikten til byen fra havet er enestående, og noe du bare må oppleve. En vakker solnedgang sammen med historie om byen er ingen dårlig kombinasjon.

Ønsker du å vite mer om landsbyens vinproduksjon kan du bli med Cinque Terre Walk n Drink på vinvandring. Her møter du vinprodusenten Gianluigi som gjerne viser deg vinranker, lar deg smake på vinen og forteller mer om byen han er født og oppvokst i. Vil du smake på regionens berømte focaccia er det her du gjør det!

Ro ned i Riomaggiore

Bravofly - Shutterstock - Cinque Terre, også kalt de 5 land, er en unik nasjonalpark bestående av fem små fiskelandsbyer

Riomaggiore ligger lengst sør av alle landsbyene, og det mangler ikke på utsikten her heller. Tar du turen opp til San Giovanni Batista-kirken blir du belønnet med en flott utsikt utenfor, i tillegg til den vakre utsmykningen inne i selve kirken. Går du et lite stykke lenger opp kommer du til Castello di Riomaggiore, et lite festningsbygg som holder vakt over hele byen. Også her venter en nydelig utsikt, så ikke la kameraet ligge igjen hjemme.

Vinelskeren kan stikke nesa innom Terra di Bargon i byen for å smake på denne ikoniske, velkjente og velsmakende vinen. Cantina 5 Terre  er også vel verdt et besøk for de som er glad i denne flotte drikken, og vingården serverer også mat for den sultne vandrer.

Det er med andre ord en variert og spennende tur som venter deg i Cinque Terre. Enten du velger å gå ruta mellom landsbyene eller bare vil ta toget fra landsby til landsby er du garantert en spennende opplevelse. God tur!

Bravofly_Italia

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier