Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > Europa > 5 nabolag i London du må besøke og hvorfor

Europa

5 nabolag i London du må besøke og hvorfor

5 nabolag i London du må besøke og hvorfor
mai 26
14:19 2016

London er en av de mest populære byene for langhelger og en pause fra hverdagen, noe som reflekteres i hvor mange som besøker byen hvert år. Nøkkelen til populariteten ligger i byens lange historie, imponerende arkitektur og dens mange unike nabolag. London er uten tvil en by der man finner et område hvor man føler seg hjemme, uansett hvor man er eller hvor man er fra.

Likevel kan et besøk til den store byen virke overveldende ved første møte, så for å gjøre turen litt enklere for deg introduserer vi 5 nabolag du bør besøke når du er i London:

1.      Shoreditch og Whitechapel

Bob's Lobster food truck i Shoreditch Heather Shimmin Shutterstock.com

© Shutterstock/Heather Shimmin

Dette er det er populært og hipt område i stadig utvikling. Det er kanskje litt juks å slå to områder sammen til ett, men de er så nærme hverandre at de ikke trenger å skilles på. Shoreditch og Whitechapel ligger i Øst-London og var tidligere områder der middelklassen bodde, men har utviklet seg til å bli et eklektisk og unikt der man kan nyte deilig mat (spesielt i Brick Lane området), vintage shopping, underholdning og fantastiske kvelder på byen. Et ekstra godt tips er å stikke innom populære Old Spitalfields Market, kun noen minutter fra undergrunnsstasjonen Liverpool Street. Her er det marked hver dag hvor du kan finne nye og gamle skatter som pels, skinnjakker og en stor variasjon hjemmelagde produkter. Ta deg tiden til å utforske de mange smågatene, der du blant annet finner et utvalg food trucks for et perfekt mellommåltid eller stikk innom Blondie, en av områdets mest populære vintagebutikker.

Les også: 8 Vintageskatter i London

2. Westminster

Mennesker i hagen ved Westminster palace seat of Parliament Gimas Shutterstock.com

© Shutterstock/Gimas

Ettersom de fleste av Londons store attraksjoner ligger i området er dette et must for alle besøkende. Her finner du Westminsterkatedralen, Big Ben og det britiske parlamentet, for å nevne noen få storslagne bygg. Selv om du har besøkt London før er det alltid fint å komme tilbake og se på noen av byens største attraksjoner og lage nye minner.

3. Camden

Mennesker utenfor Camden MarketBikeworldtravel Shutterstock.com

© Shutterstock/Bikeworldtravel

Camden er først og fremst kjent for det populære Camden Market som tilbyr et bredt utvalg av varer og deilig mat. Dette er ett av de stedene i London hvor du faktisk føler at du finner alt du leter etter, til og med når «det du leter etter» er en unnskyldning for å dra på oppdagelsesferd hele dagen.

4. Kensington

Royal Albert hall i Kensington, London

I Kensington finner du noen av Londons mest populære museer og gallerier. Bydelen er et fantastisk sted for å oppdage ekte engelsk historie og kultur. Ta en tur innom V & A Museet eller Naturhistorisk Museum og Vitenskapsmuseet som ligger like i nærheten. For en minnerik kveld kan du ta turen til verdenskjente Royal Albert Hall, den legendariske scenen som har gjestet blant annet Adele og Svanesjøen.

5. Southwark

Borough Market Alexandre Rotenberg Shutterstock.com

© Shutterstock/Alexandre Rotenberg

Dette området ligger i indre del av den Engelske hovedstaden er hjem til ikoniske monumenter som Tower Bridge og Millenium Bridge, noen av de mest velkjente utsiktene i London. Det er også hjem til Borough Market som er en sann fryd å vandre gjennom. Her finner du fantastisk mat fra alle verdens hjørner. Vi anbefaler å gå langs elven fra Tower Bridge og ned til Tate Modern, et av Londons mest populære kunstmuseer, for best mulig utsikt.

 

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier