Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > Norge > Festivalsommerens 9 norske høydepunkt

Norge

Festivalsommerens 9 norske høydepunkt

Festivalsommerens 9 norske høydepunkt
mai 23
16:30 2016

Du skal vel på festival i sommer? Hvis du ikke har bestemt deg for hvor du skal enda så frykt ei – vi har samlet 9 av Norges flotteste festivaler i en enkel oversikt til deg.

Få steder i verden er flottere enn vårt lille land på sommeren, og det blir en uslåelig kombinasjon når du hører lyden av favorittbandet ditt i tillegg. Derfor har vi samlet en oversikt over 9 av Norges festivaljuveler til deg, slik at du bare kan hoppe i festivaloutfiten og fly avgårde. Billettene til flyreise finner du fort med Bravofly. Er du klar for å oppleve tidenes festivalsommer? Les videre da vel!

Er du på jakt etter noen enkle festivalvettregler? Da må du sjekke ut grafikken helt nederst på siden! Der får du enkle tips til hvordan du får en prima festivalsommer. 

 

1.      Bukta er best!

  • Bukta-festivalen i Tromsø gir deg en helt særegen konsert og musikkopplevelse i sommer

© Marja Reibo / Bukta

Vår reise gjennom festivallandskapet starter i nydelige nord, nærmere bestemt Bukta Open Air Festival i Tromsø. Omringet av trivelige tromsøværinger, en helt vanvittig natur og et magisk lys kan du headbange fletta av deg til noen fantastiske artister. På scenekanten i år står deLillos, Iggy Pop, Raga Rockers, Kvelertak, Sondre Justad og Bendik – for å nevne noen. Med andre ord er det mange grunner til å leke pirat og invadere en bukt denne sommeren, og det bør bli Bukta i Tromsø! Sees vi der?

Bukta, Tromsø /  21. – 23. juli 2016 / www.bukta.no

 

2.      Ville, vakre, Verket

  • Verket-festivalen i Mo i Rana er en av mange fantastiske festivaler Norge rundt denne sommeren

© Bjørn Lervik / Verket

Det er ingen grunn til å forlate nordlige strøk enda, spesielt ikke med festivaler som Verket i Mo i Rana. På en tidligere industritomt kan du la ørene nyte lyden av Sondre Justad, Admiral P, Nico & Vinz, Lars Vaular og mange flere. Hvor enn du snur deg finner du herlige helgelendinger, en kontrastfyllt utsikt og en virkelig fin-fin festival. De har enda ikke sluppet alle artistene, så det programmet kan bare bli enda bedre. Verket er det perfekte sted å avslutte festivalsommeren på, og det gjør du med et smell!

Verket, Mo i Rana / 26. – 27. august 2016 / www.verket.no

3.      Pstereo

 

Få på deg mokasiner, skinnvest og gro en bart – på Pstereo blir det fart! Trondheims ukronede musikkonge går av stabelen ved Nidelvens bredder, og med Nidarosdomen som bakteppe kommer den storslagne stemningen snikende. For 10. året på rad går festivalen av stabelen, og i år pryder Sigur Rós, Highasakite, Veronica Maggio og The Lumineers plakaten, i tillegg til en hel haug med andre band.

Pstereo, Trondheim / 18. – 20. august 2016 / www.pstereo.no

 

4.      Festivalsommerens største spleiselag på Giske

 

Glem festivalbilletter til flere tusen kroner, Sommerfesten på Giske er nemlig helt gratis! Riktignok oppfordres du til å legge noen kroner i spleisekassa, og det må man jo bare etter å ha vært med på en slik heidundrande feiring. På den lille øya Giske, med bare 700 fastboende, får du selskap av Karpe Diem, Astrid S, Marcus & Martinius, Casa Murilo og Gundelach – for å nevne noen. Skriv deg på gjestelisten, vend nesa mot Sunnmøre og nyt dugnadsånden som preger festivalen. Du kommer virkelig ikke til å angre!

Sommerfesten på Giske / 2. juli 2016 / www.momentium.no/sommerfesten

5.      Bergtatt av Bergenfest

 

Bergen er kanskje kjent for regnvær og den distinkte dialekten, men vel så ikonisk er Bergenfest. Bare et steinkast unna Bryggen ligger Bergenhus festning, hvor du kan høre schlägere fra artister som Biffy Clyro, Band of Horses, Years & Years, og Lemaitre. Foruten disse finner du en lang, lang liste over artister som skal underholde vestlendingene. Med historiske omgivelser og kanskje noe godt i glasset blir det garantert en upåklagelig stemning. «Eg ve te Bergen, ve te Bergen med det samme / Der har eg det så fisken i vanne’» synger Knutsen og Ludvigsen, og de vet hva de snakker om. Snakkes på Bergenfest!

Bergenfest, Bergen / 15. – 18. juni 2016 / www.bergenfest.no

 

 

6.      Palmesus

 

Kristiansand er hele Norges strandpromenade, og hva gjør man når man har en slik lekkerbisken av en strand midt i byen? Arrangerer Skandinavias største strandfest såklart! Få på deg solbriller og shorts, det kommer du til å trenge under Palmesus. Her får du internasjonale DJs som Martin Garrix, Axwell Λ Ingrosso, Matoma og Robin Schulz ispedd norske godsaker som Aurora og Karpe Diem. Men programmet er langt fra komplett og du kan forvente deg mange flere toppnavn før det hele går av stabelen.

Palmesus, Kristiansand / 1. – 2. juli 2016 / www.palmesus.com

 

 

7.      Staselige Slottsfjell

 

Finnes det et bedre sted å arrangere en festival på enn i Norges eldste by, Tønsberg? Landets svar på St. Tropez bobler over av energi og liv i juli når Slottsfjell øker livskvaliteten til tusenvis av festestemte tilskuere fra landet over. I år kommer stornavn som Dillon Francis, Wiz Khalifa, Action Bronson og Bring Me The Horizon, i tillegg til Seigmen, Susanne Sundfør og Todd Terje & The Olsens. Det blir stemning av internasjonalt kaliber i Tønsberg. Det vil du vel ikke gå glipp av?

Slottsfjell, Tønsberg / 13. – 16. juli 2016 / www.slottsfjell.no

 

8.      Øyeblikkene skapes på Øya

Tre dager i august hvert år forvandles Tøyenparken i Oslo til en festivalfantasts paradis, nemlig Øyafestivalen. Hvert år kommer store internasjonale artister til hovedstaden for å spille på festivalen, sammen med norske artister og sørger for en helt unik stemning. Det er ikke uten grunn at Øyafestivalen ble kåret til «Årets festival» i 2015, og dette må du få med deg om du er i Oslo. Med headlinere som M83, PJ Harvey, Mastodon, Chvrches, Daughter og Foals i skjønn forening med norske artister som Dagny og Gundelach finner du musikk for enhver smak på Tøyen. Tar du turen?

Øyafestivalen, Oslo / 9. – 13. august 2016 / www.oyafestivalen.no

 

9.      Vanvittige Vinjerock

  • Vanvittig vakre Vinjerock er en festival du virkelig må oppleve i sommer

©  Joakim Mangen / Vinjerock

Frisk fjelluft + en god dose rock = upåklagelig stemning! Stikker du innom Vinjerock på Eidsbugarden i Jotunheimen får du alt dette servert i en virkelig unik setting. Pakk fjellsekken og teltet, og legg i vei mot den fagre fjellheimen hvor Aurora, Bendik, Death by Unga Bunga, Lars Vaular, Miss Tati og mange, mange fler sørger for en musikalsk opplevelse. Du får også flust av muligheter til å vandre gjennom den vanvittige fjellheimen som ligger rundt festivalen, da det er mange aktivitetstilbud du kan delta på. Dersom du er ei ekte festivalelskende fjellgeit er det Vinjerock du må bli med på! Vi vandrer med freidig mot til Jotunheimen – blir du med?

Vinjerock, Eidsbugarden i Jotunheimen / 21. – 24. juli 2016 / www.vinjerock.no

 

Det er med andre ord ingen grunn til å ligge på latsiden og ikke dra på festival ila sommeren. Hvilken festival er din favoritt?

 

Klar for årets festivalsommer? Da må du sjekke ut festivalvettreglene, som sikrer at du får en herlig tid og kan komme igjen til neste års festival

 

Hovedbilde © Joakim Mangen / Vinjerock

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier