Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > Europa > En guide til de beste matopplevelsene sør i London

Europa

En guide til de beste matopplevelsene sør i London

En guide til de beste matopplevelsene sør i London
juni 27
09:18 2016

At London er et populært reisemål for nordmenn er det vel liten tvil om. Mulighetene er mange, og de gode matopplevelsene er aldri langt unna. Tar du turen over til sørsida av Themsen vil du finne en spennende og fremadstormende kulinarisk verden.

Bravofly_LondonMatopplevelser

Områder som Clapham, Fulham, Greenwich eller Richmond har tidligere lidd under et litt rufsete rykte, men hippe Londonere har likevel trykket dem til sitt bryst. Ryktet om de talentfulle kokkene på sørsida sprer seg som ild i tørt gress, så det er bare å hive seg med. Selvfølgelig er det umulig å rekke over alt, men gjør et utvalg og la deg selv bergta av de fantastiske smakene.

Det absolutt beste

Richmond

Mange turister har nok besøkt anerkjente restauranter i de flotte nabolagene Marylebone og Soho, men det er ikke bare her du finner deilig mat. Stadig flere toppkokker dukker opp i den sørlige delen av byen, blant annet Adam Byatt. Hans Bistro Union byr på smakfulle småretter, servert til langt på natt, mens du finner litt finere europeisk mat på restauranten Trinity.
I Clapham-området finner du The Dairy, drevet av et ektepar som lar sine franske røtter sette sitt på preg på sine lette lunsjer, laget av ferske råvarer.

Skjulte perler

Street food greenwich

©Kurt Pacaud / Shutterstock

Deilig mat er ikke det eneste restaurantene sør for elva kan skilte med, de gir deg også betydelig mer for pengene, i tillegg til at lokalene ikke er så fulle av folk. For eksempel er Banana Tree i Soho en svært trendy restaurant om dagen, men de serverer minst like fersk og god kambodsjansk mat på en liknende restaurant ved togstasjonen Clapham Junction.

Et annet populært sted er den innovative meksikanske street food-restauranten Wahaca, som har avdeling i både Covent Garden og Soho. Tar du heller turen til Southbank kan du nyte utsikten og minst like smakfulle tequila-drinker til en rimeligere penge. Når du først befinner deg i Southbank må du ikke gå glipp av det varierte og omfangsrike Southbank Centre Food Market, som byr på herlig gatemat og ferske råvarer. Er du glad i nybakt brød og vegetarmat burde du også få med deg Arabica Bar, en halvtime til fots, eller en kort Subway-tur unna.

Hold øynene oppe for disse stedene

Brixton Market

©pcruciatti / Shutterstock.com

– Å spise flere småretter er svært trendy og en god måte for en foodie å få smake på litt av alt. Prøv spanske fristelser hos Boqueria i Clapham eller Brixton, eller noen godbiter på en av de mange pop up-restaurantene i Southbank.
– Matmarkeder er alltid et sikkerstikk i helgene. Utforsk Borough Market, som har mye spennende å by på.
– Byens beste BBQ finner du i Brixton, nærmere bestemt på The Joint, mens deilige amerikanske spareribs bør prøves på Bodeans i Clapham.
– Den beste thaimaten får du hos Pepper Tree i Clapham Common.

Det er altså ingen grunn til at du skal gå sulten rundt i Londons gater, og dersom du tar turen over til sørsida av elva kan du fylle magen med herlige godbiter fra alle verdenshjørner. Bravofly hjelper deg med flybillettene, så det er ingen grunn til å nøle. London er et strålende reisemål hele året.

Lagre

Lagre

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier