Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > Afrika > Reiseblogger Renates råe bucket list

Afrika

Reiseblogger Renates råe bucket list

Reiseblogger Renates råe bucket list
juni 10
14:12 2016

Lurer du på hvordan du kan lage den råeste og mest uforglemmelige reise bucket listen? Reiseblogger Renate Sand har selvsagt svaret!

Det er liten tvil om at verden er full av utrolige steder og opplevelser, lett tilgjengelige med flybilletter fra Bravofly. For å holde styr på alt du kunne tenke deg å gjøre og oppleve før du dør, kan det være greit med en «bucket list» som det heter på engelsk. Renate Sandvik, som står bak bloggen Renates Reiser, har en slik liste som nesten flommer over med fantastiske reisetips og opplevelser.

 • Jeg er en typisk drømmer, som har lyst til å gjøre så altfor mye, og for å holde styr på alle drømmene mine bestemte jeg meg for å skrive dem ned, forteller Renate.

En fantastisk reisedagbok

Cuba-2016

© Renates Reiser

Renates bucket list er ingen liten sak, og strekker seg over en rekke kategorier. Listen begynte hun å fylle ut for 5–6 år siden, og det blir stadig lagt til flere punkter etterhvert som hun krysser av.

 • Det å se Grand Canyon var det første jeg kunne krysse av og en skikkelig pangstart. Synet av den massive dalen er fortsatt noe av det mektigste jeg har sett!

Listen oppdaterer hun ofte, både for å krysse av noe hun har opplevd eller for å legge til noe nytt. Tidligere i år besøkte hun Cuba, et land som hun lenge har drømt om å besøke og som lenge har stått på hennes bucket list. Det ble en tur som leverte varene.

 • Landet var like spennende og interessant som jeg hadde sett for meg. Jeg er veldig glad for at jeg fikk muligheten til å dra dit nå i år, da øya er inne i en endringsprosess som forhåpentligvis vil gjøre stedet bedre for de som bor der. Men med på kjøpet kommer også en stadig økende turiststrøm.

 

Forventninger som innfris

USA-2014-del-34

© Renates Reiser

Med så mange opplevelser og reiser som Renate har hatt, er det vanskelig å sette fingeren på hvilken som var den største opplevelsen.Høydepunktene varierer fra tur til Huayna Potosi-fjellet i Bolivia, paragliding, vandring på til den transmongolske jernbanen og safari i Afrika.

 • Jeg lever for øyeblikk som er så spektakulære at de tar pusten fra meg og det gjør absolutt alle disse!

Likevel var det noe tilsynelatende enkelt som virkelig overgikk alle forventninger. Det å se Redwood-trærne i California ble en stor opplevelse for Renate.

 • Ingen kan foreberede deg på hvor mektig det er å se disse enorme trærne. Jeg følte meg bokstavelig talt som en liten maur ved siden av disse gigantene.

Mat og minner

Japan-20159

© Renates Reiser

Finnes det egentlig noe bedre enn mat og reising? Det er ikke uten grunn at Renate har en helt egen kategori tilegnet mat på sin liste. Det er nemlig en veldig stor del av det å reise.

 • Jeg føler man kan bli godt kjent med et sted gjennom å lære om, og å smake stedets lokale retter. Dessuten er gjestfriheten man møter på reise på så mange måter knyttet sammen med mat og måltider man spiser sammen.

Noe av det mer spesielle hun har smakt på så langt er alligator i Florida,  kenguru i Australia og marsvin i Peru.

 • For meg var marsvin og kenguru de mest makabre punktene på lista, men for menneskene i Peru og Australia er dette helt vanlig å spise. Det var nettopp derfor jeg bestemte meg for å prøve. Hva som er vanlig for oss er ikke nødvendigvis vanlig for andre, og når man reiser er man nødt til være åpen for det som er annerledes, sier Renate.

Lurer du på om du vil lage en slik liste selv, så trenger den ikke være like omfattende som Renates. Uansett lengde og hva den inneholder er hun sikker på at fordelene er mange. Foruten de mange minnene du kan se tilbake på og den driven du får til å gjennomføre alle punktene, blir du også kanskje pushet litt ekstra ut av komfortsonen.

 • Jeg har for eksempel et punkt om å hoppe i fallskjerm, noe jeg er fullstendig livredd for. Men hvem vet, kanskje det skjer en vakker dag? Det må jo nesten det – hvis jeg skal fullføre listen!

Tre høydepunkter fra Renates bucket list:

 • Klatre på en aktiv vulkan:
  • Dette ønsket fikk jeg oppfylt da jeg klatret på Rinjani i Indonesia i høst. Et voldsomt utbrudd gjorde at vi fikk se flytende lava sprute opp i luften samtidig som lyn spraket ut av vulkanen. Hele bakken rumlet og aske falt på oss som snø.
 • Besøke historiske steder:
  • Som historieelsker og arkeologistudent er det vanskelig å velge hvilken av de historiske steder jeg har vært som er meste fascinerende. Vandring rundt Pompeii, Stonehenge, pyramidene i Egypt og Jerusalem føtes helt uvirkelig. Det å se slike spektakulære steder på virkelig har gjort historien levende igjen for min del, og er noe helt annet enn å lese en bok om stedet.
 • Bestige minst 3 av The Seven Summits
  • Dette er kanskje det villeste punktet på listen min. Jeg elsker fjellturer og synes det er gøy å pushe meg selv. «The Seven Summits» er de høyeste fjellene på de syv kontinentene, og jeg har som mål å prøve å bestige minst tre av dem. Drømmene kan aldri bli for store!

Bravofly_Bucketlist

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier