Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > Europa > 5 fantastiske matopplevelser i Paris

Europa

5 fantastiske matopplevelser i Paris

5 fantastiske matopplevelser i Paris
juli 14
13:24 2016

Reiser du til Paris vil du oppdage at byen har utrolig mye å tilby på matfronten, fra kafeer og bakerier, med de beste croissantene du noen gang vil smake, til femstjerners restauranter. Det er lett å gå seg vill i den gastronomiske jungelen rundt Eiffeltårnet, men ikke fortvil! Vi har satt sammen en liste over fem spisesteder du må besøke, utenfor de største turistfellene, for å få den autentiske Paris-stemningen.

Bravofly_Matopplevelser_Paris

1. Ferske råvarer og finesse hos Le Chateaubriand

Hvis du ønsker deg én ordentlig helaften på restaurant i den franske hovedstaden er dette stedet å velge. Deres 8-retters smaksmeny er et realt kupp til kun 70€, bestående av 8 retter, fylt av overraskelser og laget med en finesse du ikke har sett maken til. Servitørene og vinkelnerne er svært kunnskapsrike, og svarer gjerne på eventuelle spørsmål, men holder seg i bakgrunnen dersom du ønsker å nyte måltidet i ro og mak. Samme hva du foretrekker vil du garantert få en gastronomisk opplevelse av de sjeldne.

Husk imidlertid å holde av en dato i kalenderen din minimum tre uker i forveien, da Chateaubriand er så populær at bordreservasjoner er helt nødvendig. Kanskje ikke så rart, med tanke på at restauranten regnes som en av de 50 beste i hele verden, så her er det lov å møte opp med høye forventninger. Skulle du være for sent ute med reservasjonen er det greit å vite at restauranten tilbyr en andre bordsetting kl.21. Møt likevel opp tidlig og forbered deg på å nyte en drink i baren mens du venter.

129 avenue Parmentier
+33 (0)1 43 57 45 95
lechateaubriand.net
Åpent: Tirsdag – lørdag 19.30 – 23.00

 

2. Bakverk på Du Pain et Des Idées

Bakevarene på Du Pain et Des Idées er virkelig førsteklasses. Dette billedskjønne bakeriet har bevart elementer fra originalinnredningen datert til 1870-tallet, slik som glasstak og vakre speil, noe som gjør underverker for stemningen. La deg friste av klassikeren Pain au chocolate, en herlig butterdeigsbolle fylt med sjokolade, eller mer moderne franske bakverk som Matcha croissanter og Pistache chocolat escargots. Sistnevnte er butterdeigssnurrer fylt med pistasj og sjokolade, nam! Pain des Amies, eller ”vennebrød”, er også fantastisk godt. Nyt bakeriets vakre omgivelser eller ta med deg godsakene på en spasertur rundt i det sjarmerende nabolaget, og kjenn på følelsen av å bo i en av Europas flotteste byer.

34 Rue Yves Toudic
+33 (0)1 42 40 44 52
dupainetdesidees.com
Åpent: Mandag– Fredag 06.45 – 20.00

Bakeri og brød 

3. Le Mary Celeste

Hos Le Mary Celeste kan de skilte med både fantastisk mat og en spennende drikkemeny, full av hjemmebrygget øl, smakfulle cocktails og fin vin, alt i avslappende og trendy omgivelser. Med noe av byens beste sjømat på tallerkenen, inkludert ferske østers og hel krabbe, er de små rettene perfekte å dele, slik at du får smakt på litt av alt. I tillegg til fristelser fra havet, byr restauranten på sin egen moderne versjon av taco, hjemmelaget kimchi og sesongens grønnsaker.

1 rue Commines
No phone
lemaryceleste.com
Åpent: Mandag – Søndag 18.00 – 02.00

Le Mary Celeste

4. Ispahan-makron hos Pierre Hermé og Ladurée

Det er ikke langt mellom de søte fristelsene i Paris, men Ispahan-makronen skiller seg ut. Ikke bare er den pen å se på, kombinasjonen av rosekrem, litchi og friske bringebær gjør denne makronen helt nydelig. Den lille herligheten fås kjøpt på flere steder i byen, og sjokoladebutikken Pierre Hermé lager nok en av de aller beste. Tar du turen til konditoriet Ladureé, vil nok deres utgave av makronen også få smaksløkene dine til å danse. Uavhengig av hvor du får tak i den, hører en søt makron med til enhver Paris-tur.

34 rue Bonaparte
+33 (0)1 44 07 64 87
laduree.com
Åpent: Mandag – Fredag 08.30 – 19.30, Lørdag 08.30 – 20.30, Søndag 10.00 – 19.30

 

5. Holybelly

Begynn måltidet ditt med en lokalbrent Belleville Brûlerie-kaffe på Holybelly, hvor eierne Nico Alary og Sarah Mouchot serverer frokost hele dagen på sin australsk-inspirerte franske diner. På menyen finner du typisk parisisk mat. Her står også håndbrygget kaffe, sesongens beste råvarer og morsom kosemat i fokus. Ta turen før kl.12 på formiddagen for å nyte perfekte, luftige pannekaker, eller stikk innom rundt lunsjtider for å bestille fra den spennende menyen. Denne endres hver måned og inneholder retter som passer både for vegetarianere og kjøttglade. Besøk Hollybelly for et deilig måltid, i omgivelser du ikke finner maken til.

19 rue Lucien Sampaix
holybel.ly
Åpent: Torsdag – Mandag 09.00 (10.00 i helgene) – 18.00 (kjøkkenet stenger 15.00)

Kjenner du det rumle i magen? Hiv deg rundt og dra på en gastronomisk oppdagelsesferd i den franske hovedstaden. Bravofly hjelper deg med å finne billige billetter til Paris.

Save

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier