Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > Sør-Amerika > Bli med til fargerike og mangfoldige Rio

Sør-Amerika

Bli med til fargerike og mangfoldige Rio

Bli med til fargerike og mangfoldige Rio
juli 29
16:42 2016

Rio de Janeiro er en utrolig spennende by, full av liv, sjarm og opplevelser. Årets OL-by er faktisk den mest besøkte i hele Sør-Amerika, og det er ikke uten grunn. Vi har snakket med Christina, dama bak reisebloggen Cava for lunch, som gir deg sine topp fem Rio-tips. Les og drøm deg bort til en fargerik verden av sol, strand, kultur og folkeliv!

Bravofly Rio tips infographic

1. Vær en strandløve på Copacabana Beach

-Brasil er hjemland for to av verdens mest berømte strender, nemlig Copacabana og Ipanema. Strendene er alltid fylt til randen av både turister og lokalbefolkning, men det er alltids plass til noen ekstra mennesker. Nyt solen mens du nipper til en iskald øl eller en forfriskende Caipirinha. Sistnevnte er Brasils nasjonaldrikk, bestående av det lokale brennevinet Cachaca, kun blandet med sukker og limesaft. Er du lei av å ligge i solen, kan du vandre sakte langs strandpromenaden med en iskald kokosnøtt i hånden.

Strand rio

2. Opplev en fargerike Favela

-En Favela regnes som et slumområdet, og disse finnes det over tusen av i Rio de Janeiro by. Det må likevel nevnes at de fleste favelaer har et ufortjent dårlig rykte, og det er ingenting i veien for å besøke noen av de. Reis gjerne rundt omkring sammen med en turoperatør, snakk med de lokale, smak på deilig mat og bli kjent med alle de fantastiske historiene favelaene har å by på. Det likevel viktig å tenke på sikkerheten, og turister anbefales ikke å vandre alene i favelaen på nattestid.

3. Heia fotball!

-Fotball er enormt stort i Brasil, og er du en selverklært fotballidiot må du rett og slett se fotball en kveld. Kampene finner gjerne sted på Maracana Stadion, som er blant verdens aller største stadioner, og som mange vil kjenne igjen fra VM i 2014. Gjør deg klar for å oppleve en helt fantastisk stemning!

Brasil2010

4. Steet Art i Santa Theresa

-Santa Theresa er et område i Rio som ofte blir oversett av turister, dessverre. Området er som en blanding av Brasil og Cuba, og byr på et yrende barliv, en snakkesalig lokalbefolkning og dansere som svinger seg til lidenskapelige sambarytmer i de trange gatene. Her finner du også en spennende samling med gatekunst. Jeg anbefaler de fleste å gå på oppdagelsesferd i de smale gatene, og jeg tviler på at du kommer til å angre!

 Rio art

5. Utforsk deilige smaker på Churrascarias

-Liker du biff? Da er Rio de Janeiro byen for deg! Churrascaria er fellesbetegnelsen på restauranter som spesialiserer seg på biffkjøtt stekt på glohett kull. Her får du servert biff som er så mørt og saftig at den norske butikkbiffen virkelig blir gjort til skamme. Hvis du er opptatt av å utforske den gastronomiske delen av Brasil, så er dette en sterk anbefaling.

Med Christinas fem tips vet du nå litt mer om hva som er verdt å få med seg i den Brasilianske storbyen, enten du er der i forbindelse med OL eller av andre årsaker. Når du først befinner deg i Brasil har den engasjerte reisebloggeren også noen tips til deg som ønsker å utvide ferien og utforske større deler av landet.

Statue

Utvid reisen

-Det er ingen overdrivelse å hevde at Brasil er et særdeles mangfoldig land, sier Christina. Noe av det jeg falt spesielt for er nettopp det faktum at det har absolutt alt. I sør, rett ved grensen til Argentina, finner du de mektige og majestetiske Iguassu Falls. Disse er i dag en stor naturpark driftet av både Brasil og Argentina, hvor de flotte fossefallene er omringet av et helt utrolig dyreliv. Noen timers kjøretur nordøstover finner du den vakre badebyen Paraty, en vakker perle fra kolonitiden. Herfra tar en rask båttur deg videre til paradisøyen Ihla Grande, hvor du kan lade batteriene med frisk Acai og deilige Caipirinhas, før du setter kursen mot fargerike og hektiske storbyer som Sao Paolo og selvfølgelig, Rio de Janeiro. Brasil er så utrolig mye mer enn bare karneval og samba, avslutter Christina.

Rio de Janeiro og resten av Brasil ligger å venter på deg, og med Christinas tips friskt i minne trenger du bare å pakke reiseveska og la Bravofly fly deg til ditt neste eventyr!

Save

Save

Save

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier