Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > UK > 7 måter å nyte høsten på i Edinburgh

UK

7 måter å nyte høsten på i Edinburgh

7 måter å nyte høsten på i Edinburgh
august 19
10:37 2016

Klar for en herlig høstopplevelse i Edinburgh? Vi gir deg våre 7 beste tips til hvordan du får en topp ferie i den skotske hovedstaden.

Bare en kort flytur unna vårt lille land venter en by full av yrende folkeliv, spennende mat og et kulturtilbud uten like. Uansett hva som måtte friste finner du det i Edinburgh, og billettene dit finner du enkelt med Bravofly.

1.      En latter forlenger livet

Bravofly - The Stand

© The Stand

Det er ingen grunn til å henge med nebbet i staselige Skottland, og i hvert fall ikke i Edinburgh. Stikk innom humorklubben The Stand, hvor lattermusklene kommer til få kjørt seg. Dette er blitt sagt å være en av de beste klubbene i hele Storbritannia, og med forestillinger hver eneste kveld kan du velge og vrake i hysteriske helaftener. Her finner du både kjente komikere og helt ferske fjes – hvem vet, kanskje er du en av de første som opplever det neste stjerneskuddet på komihimmelen?

The Stand Comedy Club, 5 York Place, Edinburgh EH1 3EB / Facebook

2.      La deg trollbinde av militær presisjon

Millitary Tattoo Edinburgh domhnall dods Shutterstock.com

© Shutterstock/domhnall dods

Edinburgh Military Tattoo tar over byen hvert eneste år i august. Folk fra hele verden valfarter for å få med seg den vanvittig imponerende presisjonen som framføres under tattooen. Denne samlingen av militære korps- og drillkompani som viser hva de kan kommer garantert til å imponere deg. Her får du salutter, drillfremvisninger, marsjering, sekkepipe- og korpsmusikk av en helt annen verden. Dette er noe du bare må oppleve en gang i livet.

3.      Nyt den majestetiske utsikten

Edinburgh Slott utsikt

Den militære tattooen går av stabelen i Edinburgh slott, et nasjonalt ikon og enestående byggverk på byens horisont. På toppen av Castle Rock-høyden ruver dette praktfulle bygget som i dag er en av byens mest populære attraksjoner. Et besøk hit gir deg ikke bare en fantastisk utsikt, men også et spennende innblikk i byens og slottets historie. Her kan du også nyte synet av de skotske kronjuvelene.

4.      Dans inn i de sene nattetimer

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

© Sneaky Pete’s

Kvalitet over kvantitet er slagordet som gjelder for Sneaky Pete’s, en spennende klubb i hjertet av Edinburgs natteliv. Med plass til ca. 100 mennesker kan du danse bort bekymringene fra sen kveld til tidlig morgen. Noen av landets beste Djer spiller her til vanlig, akkompagnert av spenstige beats og ukjente talenter. Glem overfylte lokaler med generisk musikk og pristilbud, det er Sneaky Pete’s som gjelder. Men ikke vær for sent ute, klubben er veldig populær og blir fort fylt opp!

5.      Gjør et dypdykk i historien og kom tett på dinosaurene

Er du glad i historiske opplevelser? Da bør du legge turen innom National Museum of Scotland. Her får du en helaften, med utstillinger som spenner seg fra dinosaurtiden og meteoritter, til forsvunnede kulturer og Skottlands historie. Still deg under det massive T-Rex-skjelettet og kjenn på takknemligheten for at den ikke er levende, eller stikk innom vitenskapssenteret for å prøve ulike oppfinnelser og installasjoner. Et besøk her er perfekt på en grå regnværsdag, og passer for alle.

6.      Hils på Moder Jord

Klar for en ‘ut-av-dæ-sjæl-opplevelse’? Hos Dynamic Earth venter en storslagen opplevelse, hvor du drar på en reise på første klasse for å oppleve Moder jords historie. Gjennom interaktive utstillinger, det fremste av teknologi og en 4D-opplevelse, hvor du kjenner lavaens hete og polarvindens kulde på kroppen, flyr du gjennom planetens historie. En 360-graders kinopplevelse blir virkelig prikken over i-en på dette besøket. Er dette noe du tør å gå glipp av?

7.      Kunstelskerens paradis

Scottish National Gallery, The Mound, Edinburgh. National Galleries of Scotland.

© Keith Hunter / National Galleries of Scotland

Selve Edinburgh er et kunstverk i seg selv, og i hjertet av byen finner du The Scottish National Gallery. En større og mer fengende samling kunstverk skal du lete lenge etter. Her kan du la øynene kose seg med synet av både tidløse klassikere av kunstneren Raphael eller det siste av samtidskunst og fotografier. Bygget i seg selv er minst like spennende, og det finnes aktiviteter for både store og små. Kan det bli bedre spør du? Det kan det faktisk! Inngang til nasjonalgalleriet er nemlig gratis hele året rundt.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier