Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > Europa > 7 spanske spesialiteter du bare må prøve

Europa

7 spanske spesialiteter du bare må prøve

7 spanske spesialiteter du bare må prøve
august 12
07:50 2016

På jakt etter spanske godbiter smaksløkene kommer til å elske? Da bør du sjekke ut våre 7 matfavoritter fra Spania. Landet har mer enn bare paella å by deg på!

Spanias fantastiske kjøkken er nok en av de største grunnene til at vi nordmenn har lagt vår elsk på landet. Under finner du våre sju spanske matfavoritter, og vi garanterer at du blir sulten før du er ferdig å lese!

1.      Tortilla de Patatas

Denne godbiten har et navn som kan gi assosiasjoner til gullrekka og fredagstaco, men det er faktisk en omelett. «Tortilla» er spansk for «liten kake», og denne lille kaken lages av poteter og egg, gjerne smakssatt med løk. Du får den i lokale varianter over hele landet, med ulikt innhold og særpreg.

Tortilla de Patatas

2.      Gazpacho

Onde tunger vil ha det til at suppe ikke er mat, men de kan ta seg en bolle med gazpacho! Denne spanske grønnsakssuppen serveres kald og er ikke bare rik på smak, men også proppfull av mineraler og vitaminer. En skål med denne er et nydelig tilskudd til en varm og lat sommerdag på spanskekysten.

Gazpacho

3.      Paella

Fra byen og regionen Valencia springer alle matelskeres spanske favoritt frem. Paella er en himmelsk rett av ris og krydder samt godsaker fra både sjø og land. Det som først startet som en rett laget av fattige gårdsarbeidere har utviklet seg til å bli magi fra Middelhavet. Paella gir deg en ny smaksopplevelse hver gang du spiser den, og dette er noe du ikke kan gå glipp av.

Paella

4.      Migas

Befinner du deg i Teruel-provinsen nord-øst i Spania må du bare prøve Migas. Retten var opprinnelig fast inventar under frokoster, men nå er det blitt en fasjonabel lunsj- og middagsrett. Denne hvetestuingen laget av brød serveres vanligvis med skinkebiter, den spanske sensasjonen chorizo-pølse og av og til kan du få den med druer. Migas er både smaksrik og mektig, så du kan forvente deg et måltid du blir skikkelig mett av!

Migas

5.      Calamares en su tinta

Det er ikke ofte du finner matretter hvor sort er den regjerende fargen, men det gjør du i Spania. Calamares en su tinta består av blekksprutringer som nyter livet i et hav av sort blekk. Det høres kanskje ikke veldig appetittvekkende ut, men det er en herlig smaksopplevelse. Med løk, hvitløk, persille, cayennepepper og vin i tillegg, kan det ikke gå feil.

Calamares En su tinta

6.      Cocido Madrileño

Klar for litt real kosemat? Da bør du sørge for å skaffe deg en varmende skål med Cocido Madrileño, en slags lapskaus. Kikerter, chorizo, kylling, kjøttkaker, kål, ris og mye mer kommer sammen for å varme både kropp og sjel, i tillegg til å gjøre stas på smaksløkene. Dette er en helaften samlet i én skål.

Cocido Madrileño

7.      Crema Catalana

Skal du til Catalonia må du sørge for at en smak av Crema Catalana står høyt på listen over ting du må få med deg. Denne tradisjonelle spanske desserten, ansett som en forløper til crème brûlée, lages i hovedsak av eggeplommer, melk og sukker. Crema Catalana er den perfekte avslutningen på en herlig tapasmiddag.

Crema Catalana

Kjenner du vann i munnen? Da er det bare en ting å gjøre – bestill billetter til Spania fra Bravofly og legg i vei på eventyr. Smaksløkene dine kommer til å elske deg!

Bravofly_SpanskeSpesialiteter_V2

Lagre

Lagre

Lagre

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier