Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > UK > Sett tenna i Englands spennende street food

UK

Sett tenna i Englands spennende street food

Sett tenna i Englands spennende street food
august 26
08:19 2016

Skal du til Liverpool, Newcastle eller Birmingham og er på jakt etter street food? Da bør du sjekke ut vår liste over 9 spisesteder som garantert gir deg vann i munnen.

Vårt naboland like over dammen har et hav av velsmakende retter å by deg på, og de tre engelske byene Liverpool, Newcastle og Birmingham er intet unntak. Dersom du er klar for et gastronomisk eventyr bør du legge turen innom disse byene. Med flybilletter fra Bravofly er du klar til avgang. Velbekomme!

Spennende matdestinasjoner i England

Liverpool

Crispy Chicken

1.      Mowgli

Klar for spenstig indisk og nepalesisk mat? Da må du bare innom Mowgli i Bold Street, hvor en smakseksplosjon venter på smaksløkene dine. Uansett om du elsker kjøtt eller du foretrekker det skjønne grønne, finner du noe som metter magen og ikkje tømmer lommeboka her.

2. Camp and Furnace

Mat nytes absolutt best i selskap med andre, og det får du hos Camp and Furnace på Greenland Street. Her kan du kjøpe flere småretter fra ulike aktører og slå deg ned på et fellesbord for å spise sammen med vennene dine, eller få deg noen nye bekjentskaper til maten. De har flere konsepter gjennom uken, og du kan til og med danse deg inn i natten her.

3.      Free State Kitchen

Klar for noen amerikanske klassikere? Da må du innom Free State Kitchen på Maryland Street, hvor en moderne vri på folkefavorittene pølser og burgere venter på deg. Hva med en jalapeño-pølse som virkelig sparker fra seg eller saftige kyllingvinger? Dette er det perfekte pitstop dagen derpå.

Newcastle

Dougnuts

1. Papa Ganoush

Når du setter tenna i en saftig rett fra Papa Ganoush er det som om noen åpner en dør inn til Midt-Østen. Her får du fabelaktig falafel, smaksrike dressinger og sauser, krydret med strålende service. Smaksløkene kommer virkelig til å takke deg etter du har vært på en reise her!

1. Barbecue Smokehouse

Se for deg følgende: et saftig stykke britisk kjøtt av ypperste kvalitet gnis inn og marineres med en himmelsk blanding, før det får ligge på grillen og mørne i nærmere 24 timer. Dette er ikke en våt drøm, men realitet hos Longhorn’s Barbecue Smokehouse. Her får du det aller beste fra Texas’ toppsjikte innen griling, kun en kort tur over dammen. Er du glad i kjøtt kan du virkelig ikke gå glipp av dette.

1. The Doughnut Guy

En vis mann ved navn Homer Simpson sa en gang «Mmmmmm, Donuts» og det er jaggu noe helt spesielt med smultringer. Hos The Doughnut Guy får du små godsaker spesiallaget til deg. Disse luftige små lekkerbiskene får du servert med et enormt utvalg topping og sauser, så nesten uansett hva du liker finner du en variant av det her.

Birmingham

 

Buddha Bell Stall

1. Bournville Waffle Co.

Tror du at campingvogner bare er for grilldresser og (tilsynelatende) endeløse ferier med familien? Da tar du jaggu feil! Hos Bournville Waffle Co får du nemlig servert tradisjonelle belgiske vafler med litt mindre tradisjonelle toppinger. Hva med lønnesirup, pekannøtter, biter av sjokoladekake eller marshmallows?

1. Buddha Belly

Kan det friste med et lite velsmakende stykke Thailand? Da må du sjekke ut Buddha Belly, som du finner flere steder i Birmingham. Her får du smake på ekte thailandsk mat, laget etter hemmelige (selvsagt) familieoppskrifter fra smilets land. Hva med signaturretten grønn kyllingcurry, eller en saftig svineskulder med fersk chilli? Det er en lang rekke nydelige retter som venter på deg i Buddhas mage!

1. Hungry Toad

Trodde du at gammelt kontorutstyr ikke var dugende til matlaging? Da må du tro om igjen! Hos Hungry Toad blir nemlig spare ribs tilberedt i et gammelt arkivskap. Der mørnes og stekes det i opp til seks timer, før det kommer på tallerkenen din og tilbyr et aldri så lite nirvana for smaksløkene. Geniet bak det hele, Craig Foster, er ikke bare opptatt av resirkulering, men er også lidenskapelig opptatt av smak. Det merker du fort!

Vel, hva venter du på? Det er bare til å skjerpe appetitten, pakke kofferten og komme seg avgårde. Velbekomme!

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier