Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > UK > 10 tips for å nyte vinteren i London

UK

10 tips for å nyte vinteren i London

10 tips for å nyte vinteren i London
september 29
13:01 2016

Høsten er over oss og kanskje frister det med en førjulstur til fantastiske London. Hvis du lurer på hva den yrende byen har å skilte med når kulda setter inn, ta en titt på vår liste over de beste stedene å besøke i vinterhalvåret. Vi gir deg flotte parker, herlig mat, samt spennende kunst og historie, og garanterer at du aldri vil kjede deg. Ta med deg vinterjakka og hiv deg med på en av de morsomme aktivitetene. 

1.      Besøk et museum (helt gratis!)

british-museum-chrisdorney-shutterstock-com

Mange av Londons museer er svært vakre, og ikke minst fulle av historie og spennende utstillinger. Bare det å spasere gjennom dem er en behagelig og fascinerende opplevelse. Spesielt verdt å få med seg er taket på The British Museum og arkitekturen i The National History Museum, for ikke å nevne de mange gjemte skattene du kan finne her. Og det absolutt beste med å besøke Londons museer er at de fleste av dem har gratis inngang.

2.      Møt nissen i en flytende grotte

santa-in-london

Unngå å tilbringe timevis i kø for å treffe Nissefar, og ta heller med barna til julekanalene ved Kings Cross. Den times lange båtturen byr på smakfulle kjøttpaier, stemningsfulle julesanger og funklende julelys. Gavene er ikke mye å skryte av, men opplevelsen er vel verdt turen. Vi vil anbefale deg å kjøpe billetter på forhånd, og se på hjemmesiden for mer informasjon og datoer.

3.      New Year’s Eve Fireworks

london-eye-new-years-eve-wh-chow-shutterstock-com

Det vakre nyttårsfyrverkeriet ved populære London Eye har lenge vært gratis, men nå koster det 10£ per person, og er minst like populært som tidligere. Opplevelsen er verdt prisen, så det er bare å reservere billetter tidlig. Hver person kan kjøpe maks fire billetter.

4.      Ha det gøy på en skøytebane

hyde-park-ice-rink

Flere av byens største attraksjoner har sin egen skøytebane om vinteren, så det er bare å snøre på seg skøytene og begynne å øve på piruettene dine. Tilbudet er åpent i desember og januar, og mange av banene er vakkert dekorert med skinnende lys for å skape en magisk stemning. Her finner du noen av de beste stedene å gå på skøyter: The National History Museum, Somerset House, Hyde Park, Tower of London.

5.      Nyt en avslappende formiddag på et lunt spa

spa

Unn deg selv en deilig massasje for å fjerne vondter og stive skuldre, eller gjør deg klar for årets julebord med en stilig manikyr. Et spabesøk er også deilig i januar, for å starte året på ny frisk. Finn gode spatilbud her.

6.      En smak av vinter

christmas-mullen-wine

Taste of Winter London er en matfestival som finner sted på Tobacco Dock. Her kan du nyte et stort utvalg fantastisk festivalmat og –drikke. Velg og vrak blant et stort antall matboder som tilbyr sjokolade, ost, vinsmaking, samt livemusikk og matlagingskurs. Ingen grunn til å nøle?

7.      Julelysene på Regent Street

regent-street-christmas

Mange steder i London finner du vakre julelys, og de på Regent Street er blant de flotteste av dem, med et nytt tema hvert år. Det er en helt fantastisk stemning å være tilstede ved tenningen av lysene, men de er vel verdt å besøk på et senere tidspunkt også. Gata er kjent som ”Mile of Style”, og er stedet å besøke for å handle de mest eksklusive av julegavene.

8.      Jul i Covent Garden

christmas-covent-garden

I Covent Garden vil du rundt juletider kunne se et stort reinsdyr, laget i sølv, pryde julemarkedet. Du kan også hilse på levende reinsdyr hver helg frem til julaften. Markedet er fullt av håndlagde gaver, samtidig som du har alle de viktigste butikken i umiddelbar nærhet. Få mest mulig ut av tiden din og ta en titt på denne digitale guiden til Covent Gardens beste stedene å spise, drikke og kjenne på julestemningen her.

9.      Londons julemarkeder

leadenhall-christmas-market

Ikke fortvil om været er vått den dagen du planla å handle julegaver, markedene på Barbican og Leadenhall er nemlig under tak. Gjør et kupp på vintage- og designklær, samt en haug med andre kvalitetsgaver finner du på Barbican, mens Leadenhall byr på herlig julemat.

10.  Oppdag utendørs kunst

snowy-signs-hyde-park

De kongelige parkene kan skilte med en hel del kunst inne på områdene sine, som er åpne for offentligheten. Dette utgjør flotte, kunstneriske motiver (spesielt om du har fått et nytt kamera til jul) du kan forevige. Ta noen stilige svart/hvitt-bilder av Henry Moores The Arch, eller legg ut et flott Instagram-bilde av The Joy of Life-fontenen i Hyde Park.

London er med andre fylt til randen med gode aktiviteter og opplevelser på vinterstid, og Bravofly vet å finne billige billetter slik at du kan begynne å drømme deg bort til herlig vinter- og julestemning allerede nå.

Lagre

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier