Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > USA > 8 Essensielle New York-opplevelser

USA

8 Essensielle New York-opplevelser

8 Essensielle New York-opplevelser
september 27
09:04 2016

New York er full av nye opplevelser, deilig mat og spennende kultur på hvert et gatehjørne, til alle tider på døgnet. Det kan være utfordrende å finne tid til å besøke så mange attraksjoner som mulig, så ta en titt på vår liste over noe av det viktigste du kan oppleve i byen som aldri sover.

Klikk for å se bilder fra New York’s beste opplevelser

1.      Nyt utsikten over byen

Et New York-besøk er ikke komplett før du har tatt turen opp til toppen av en skyskraper, og det skal ikke stå på utvalget. Vi anbefaler en tur til ”Top of the Rock” på Rockefeller Center, hvor utsikten over byen er helt magisk. Legg besøket ditt til solnedgangen og se et vakkert lysspill du sent vil glemme.

2.      Se frihetsgudinnen og Ellis Island

Sett sjøbein og bli med på en kort båttur til Liberty- og Ellis Island, hvor du kan oppleve frihetsgudinnen på nært hold og vandre rundt på Liberty Island. Du kan til og med gå inn i hodet på den majestetiske statuen. Etter frihetsbesøket, ta båten direkte til Ellis Island, hvor du kan fylle på med spennende kunnskap om den historiske immigrasjonen til USAs østkyst.

3.      Ha en morsom kveld på Times Square

Midt i hjertet av Manhattan ligger pulserende Times Square, med sine blinkende, fargerike lys og yrende folkeliv. Spis en velkjent hot dog fra en av de mange pølsebodene og få med deg et forrykende show på Broadway. Ikke glem at du kan kjøpe billetter til sistnevnte i en av rabattbodene på stedet, til en brøkdel av den opprinnelige prisen.

4.      Spis brunch som en ekte New Yorker

Brunch er et høyt elsket måltid for borgerne av New York, spesielt i helgene. Det finnes hundrevis av brunch-restauranter rundt omkring i byen, som alle tilbyr sin egen versjon av dette deilige måltidet. Frister det med så mye Mimosa du kan drikke? Eller hva med røkelaksbagels og en kraftig, New York-kaffe? Brunch kommer i alle mulige fasonger og smaker, og vi anbefaler spesielt Bubby’s, som ligger sentralt på Manhattan. Her får du servert store porsjoner bestående av egg, pannekaker og verdens beste smoothie. Nam!

5.      Rusletur på Brooklyn Bridge

Etter å ha fylt opp magen med deilig brunsj, ta deg en rusletur over en av verdens mest kjente bruer, nemlig Brooklyn Bridge. På den 20 minutter lange turen over kan du nyte fantastisk utsikt over Manhattan skyline, før du besøker noe av Brooklyns unike takterrassebarer.

6.      Ta årene fatt i Central Park

Å vandre gatelangs i New York kan etterhvert føre til slitne føtter, så da passer det perfekt å sette seg ned og la armene gjøre jobben for en stund. Lei en liten robåt for rundt 15 dollar og nyt en time eller to i de vakre omgivelsene Central Park har å by på. Den enkleste måten å få tak i en båt er å leie en fra Loeb Boat House, kun en kort spasertur fra Bethesda Fountain.

7.      Sørg for litt kulturelt påfyll på Guggenheim-museet

Guggenheim-museet er et av verdens mest berømte kunstgallerier, og kan by på internasjonal moderne kunst du ikke kan få nok av. I tillegg er bygningen et arkitektonisk kunststykke i seg selv. Ikke glem å sjekk hjemmesiden deres, for å holde deg oppdatert på galleriets nyeste installasjoner og kommende arrangement.

8.      Vandre langs The High Line

En av byens mest populære gangveier, kalt The High Line, har nettopp blitt utvidet. Det som opprinnelig var et togspor har blitt forvandlet til en oase av grønne planter og kunst. Ikke glem å ta med deg kamera, da dette er et flott utsiktspunkt over noen fantastiske bydeler.

Nå som du vet litt mer om hva du må få med deg ved et besøk til verdensmetropolen, er det bare å pakke kofferten og la Bravofly hjelpe deg med å finne de billigste billettene. God tur!

Toppbilde: © Luciano Mortula / Shutterstock.com

Lagre

Lagre

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier