Reis verden rundt

REISEBLOGG
Home > UK > Reiseguide til Manchester

UK

Reiseguide til Manchester

Reiseguide til Manchester
september 23
08:37 2016

Svært mange nordmenn reiser til London på helgetur, og med god grunn. Likevel finnes det andre britiske byer som har minst like mye å by på for en herlig helg med shopping, mat og uteliv, og en av disse er Manchester. Byen er himmelrik på jord for den matglade, og samtidig et svært populært sted for den som ønsker en morsom kveld ute på byen.

reiseguide-til-manchester-bravofly

Se og gjøre

Selv om Manchester ikke kan skilte med like mange og store landemerker som hovedstaden, finnes det fortsatt mer enn nok å gjøre i byen. Navnet får nok mang en nordmann til å tenke på fotball, noe som ikke er rart med tanke på at byen kan skryte av å huse hele to verdenskjente fotballag, Manchester City og Manchester United. Så å besøke hjemmebanene til disse to er nesten obligatorisk for fotballinteresserte. Får du ikke slukket fotballhungeren av dette, er National Football Museum, som er fullt av fotballklenodier, også vel verdt et besøk.

Dersom fotball ikke står øverst på interesselista anbefales en tur innom John Rylands Library, som er et av landets flotteste bibliotek, samt et besøk til vitenskaps- og industrimuseet for å lære alt om byens industrielle fortid. Dersom solen skinner er det herlig å spasere langs kanalen ved Castlefield, mens vintersesongen byr på et av Europas beste julemarkeder.

Spise

Manchester bugner av barer og restauranter, med all verdens kjøkken og til alle prisklasser. Hvis du leter etter et rimelig måltid er Northern Quarter stedet å dra til, et område med en skikkelig New York-stemning, fult av annerledes restauranter og spennende kafeer. Hos Home Sweet Home serveres amerikansk diner-mat and deilige kaker, mens Solita kan friste med saftige burgere.

Er du på jakt etter en god kopp kaffe, må du bare besøke Takk, Federal Café eller Foundation Coffee, mens San Carlo er Manchesters fineste italienske restaurant. Sistnevnte er svært populær blant byens mange fotballspillere og skuespillere, noe som kommer tydelig frem av at veggene prydes av kjendisbilder. Her kan du også forvente en upåklagelig service. Spinningfields er også et populært område for fine restauranter, som Manchester House, Australasia, Tattu, Iberica and Hawksmoor.

Drikke

Manchester er kjent over hele England som en god utelivsby, og mange reiser hit i helgene for å feste på en av de mange nattklubbene. Hvis du foretrekker en avslappet hipster-atmosfære, ta turen til Northern Quarter eller en av barene i Thomas Street. The Whiskey Jar kan by på over hundre typer whiskey fra hele verden, mens Cane and Grain serverer rom, bourbon og øl. Terrace er stedet å gå for en god drink, alltid fullt av liv langt ut i de små timer, i likhet med Blackdog Ballroom.

Vandrer du videre nedover mot Spinningfields finner du også et utvalg herlige barer, inkludert The Oast House, The Lawn Club og The Alchemist Crazy Pedros, hvor sistnevnte er et populært sted for sene kvelder med pizza og drinker. Revolucion de Cuba er en av byens største lokaler for gode drinker og dansing i kjelleren.

Shoppe

Det er ikke bare utelivet som er bra i Manchester, dette er også det perfekte stedet å fylle opp kofferten med nye klær, sko og andre godsaker. Besøk kjøpesenteret The Arndale for å shoppe kjente, store merkevarer, eller dra til populære Market Street hvor du finner alle de store kjedebutikkene. Dersom du leter etter noe litt finere, ta turen til Selfridges, Harvey Nichols eller designbutikkene i King Street. De litt mer spesielle og unike butikkene finner du i Barton Arcade og Royal Exchange.

Så hva venter du på? Legg din neste storbyferie til innholdsrike Manchester, og la Bravofly hjelpe deg med å finne de billigste billettene. God tur!

Lagre

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Follow us

Mest populære innlegg

No posts were found

Kategorier